Medijsko cipelarenje Novaka Đokovića se nastavlja

Medijsko cipelarenje Novaka Đokovića se nastavlja

Australska drama oko Novaka Đokovića se nastavlja. Novak je u Australiju došao kako bi nastupio na Australian Openu, ali onda su počeli problemi. Viza mu je, usprkos testu koji tvrdi da je prebolio koronu, ukinuta, pa potom vraćena sudskim putem nakon nekoliko dana. No, priči se ne nazire kraj. Ministar imigracije još uvijek mu je može ukinuti i tako ga spriječiti da zaigra na omiljenom Grand Slamu. Sada se, naime, dovodi u pitanje ispravnost njegove Covid potvrde, odnosno testiranja.

Njemački Der Spiegel tvrdi da ima dokaze kako nešto nije u redu s Novakovom potvrdom. U dokumentaciji Zavoda za javno zdravstvo Srbije piše kako je Đoković PCR test napravio 16. prosinca u 13:05, a taj je test sedam sati kasnije pokazao da je pozitivan na koronavirus. Ipak, njemački list navodi da je sporno to što je u digitalnoj oznaci taj njegov pozitivni rezultat upisan tek 26. prosinca u 14:21, a ta bi se oznaka trebala unijeti nekoliko minuta nakon što stignu rezultati.

Đokovićevi su odvjetnici predočili dva testa, onaj pozitivni iz 16. prosinca i negativni odrađen 22. prosinca, i na temelju njih ishodovali vizu za prvog tenisača svijeta.

Nijemci se tako bave novim saznanjima, ulazeći u najsitnije detalje i postavljajući pitanja: Da li je Đoković bio pozitivan kasnije nego što tvrdi? Jesu li manipulirali testovima? Kako objasniti da je digitalna verzija pokazala negativan test od 10. siječnja? Na sva ova pitanja odgovore će dati Đoković i njegov tim, ali i nadležne srpske zdravstvene institucije, zaključuju Nijemci, a cjelokupna javnost ostaje iznenađena činjenicom koliko se cijela ova priča razvukla oko najobičnije gluposti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp