Stephanie de Garay – kćer mi je završila u invalidskim kolicima nakon druge doze Pfizer cjepiva

Stephanie de Garay – kćer mi je završila u invalidskim kolicima nakon druge doze Pfizer cjepiva

Stephanie de Garay, majka trinaestogodišnje djevojčice Maddie, izašla je u javnost i odlučila sa svima nama podijeliti svoju bol i loše iskustvo koje je njezina kćer doživjela nakon što je sudjelovala u Pfizerovom kliničkom ispitivanju Covid 19 cjepiva za djecu u dobi od 12 do 15 godina.

Ovo je njena priča:

„Dobar dan, moje ime je Stpehanie de Garay, a ovo pored mene je moja kćer Maddie, koja je kao dvanaestogodišnja djevojčica sudjelovala u kliničkom ispitivanju Pfizerova Covid-19 cjepiva za djecu u dobi od 12 do 15 godina, koje se odvijalo u dječjoj bolnici u Cincinnatiju.

Bilo je to prvo ispitivanje na kojemu je itko od moje djece ikada bio. Nikada ranije nisam uopće razmišljala o tome da ih pošaljem na ispitivanje, ali ovo je izgledalo kao win win situacija i činilo mi se potpuno sigurnim, pa sam zbog toga odlučila dopustiti da Maddie sudjeluje u tom ispitivanju.

Od tada je prošlo već više od 9 mjeseci – otkad je Maddie dobila svoju drugu dozu. Od tada više ne može hodati i kreće se u invalidskim kolicima, osjeća konstantne bolove u trbuhu, leđima i vratu.

Nakon što je primila svoju prvu dozu, njena reakcija bila je tipična, imala je povišenu temperaturu, bolove u tijelu i konstantni umor. I sve to nestalo je u svega nekoliko dana. No, nakon što je primila drugu dozu, odmah je osjetila bol na mjestu gdje je dobila injekciju i prvo što mi je rekla kada ju je tata doveo kući bilo je – da ovo sada nije bilo niti izbliza kao prvi puta.

Za manje od 12 sati, razvila je jaku bol u trbuhu i osjetila užasnu mučninu, zatim bolne elektrošokove u kičmi i vratu, ruke su joj na dodir bile ledeno – hladne, osjećala je snažne bolove u nogama i ostatku tijela, a ruka u koju je primila cjepivo skroz joj je utrnula.

Osjećala je jake bolove u predjelu grudnog koša kao da joj se srce izvlači iz vrata, što je na EKG -u kasnije bilo i ustanovljeno – da je dobila tahikardiju, plus još što je imala i izuzetno snažnu vrtoglavicu i nikako nije mogla ustati iz kreveta.

Sve ovo govorim samo zato da bi javnost imala predodžbu o tome što se zapravo događa na tim ispitivanjima, jer ja osobno to, nažalost, nisam znala.

Osobno sam imala potpuno povjerenje u farmaceutske kompanije, FDA,CDC i bolnicu u kojoj se ispitivanje održavalo, a inače se radi o vrlo uglednoj dječjoj bolnici u Cincinnatiju. Dakle, kada uđete u kliničko ispitivanje, svi prisutni koriste takozvanu probnu aplikaciju po imenu Trial – max i ona bilježi vašu reakciju 7 dana nakon primitka svake doze.

Ta Aplikacija omogućuje vam da snimite tražene, neželjene reakcije kao što su; temperatura, crvenilo na mjestu uboda, bol, oteklina, glavobolja, povraćanje i ostale tipične reakcije koje idu uz to. I vi ste nakon toga dužni reći da li su navedene reakcije bile blage, umjerene ili teške. Ako su bile teške onda ste morali ići na hitnu.

Dakle, tako oni postupaju i uopće ne postoji niti jedan drugi način na koji biste mogli popuniti obrasce i navesti neke druge nuspojave koje ste nakon primitka cjepiva osjetili. Ono što morate napraviti ako osjetite bilo koju drugu vrstu neželjene nuspojave, jest da pozovete glavnog doktora i ispitivača koji su zajedno provodili ovo ispitivanje, i to je jedini način da to bude zabilježeno.

Dakle, ne postoji niti jedan drugi nepristran način da se to unese u službenu dokumentaciju. Zato smo napravili točno onako kako nam je bilo rečeno, nazvali smo glavnog liječnika koji je provodio ispitivanje i on nas je uputo da idemo u dječju ambulantu u Cincinnatiju, kako bi se moglo provjeriti da li je u pitanju upala slijepog crijeva.

Ne samo da nije imala upalu slijepog crijeva, već ga doslovno nisu mogli niti pronaći.  Kao što i sami vidite, sve ovo ostavlja zaista mnogo prostora da se može reći kako se radi o ljudskoj pogrešci  i stvara ogromnu zabrinutost zbog pristranog izvještavanja koje dolazi od strane glavnog ispitivača, što je u slučaju moje kćeri bio dr. Franck.

Dakle evo što je rečeno o Maddie na službenim dokumentima koje je objavio časopis New England Journal of Medicine o Pfizer cjepivu za adolescente. Prvo što treba uzeti u obzir je to da je glavni ispitivač koji je radio i na ispitivanju cjepiva na mojoj kćeri, zapravo i službeni autor ovog članka izašlog u maloprije navedenom časopisu.

Odlomak o neželjenim reakcijama ima svega 308 riječi od kojih je 76 bilo posvećeno opisivanju jednog od pacijenata koji je imao temperaturu veću od 40. To svakako nije ugodno, ali smatram da su posljedice koje je zadobila moja kćer, ipak znatno težeg oblika.

Ono što je zastrašujuće, jest da se u navedenom članku ne spominje niti jedna od neželjenih reakcija koje je zadobila moja kćer. U amandmanu na EUA, Maddina neželjena reakcija smanjena je na svega pet redova, u kojima piše da je na kraju dijagnosticirana funkcionalna bol u trbuhu.

Prema podacima za ispitivanje, Maddie je doživjela preko 35 neželjenih reakcija. Različite stvari koje se događaju s njenim tijelom, veoma su slične svim ovim pričama koje ovdje čujete.

Neki od primjera su krv u njenoj mokraći, 7 puta smanjen vid, gubitak osjeta od struka naniže, vrtoglavica, nesvjestica, drhtavica mišića i još mnogo toga… No, ništa od toga nije spomenuto u niti jednom njihovom službenom dokumentu.

Od primitka druge doze do danas, Maddie je na hitnoj bila 9 puta i od toga je 3 puta bila hospitalizirana, sveukupno 63 dana od 1. lipnja do danas. Ako pogledate datume njihovih službenih dokumenata i usporedite to s razdobljem u kojemu se sve ovo događalo s Maddie, možete jasno iščitati da je Maddie bila u bolnici baš u vrijeme kada je EUA službeno odobrila  upotrebu Pfizerova cjepiva za djecu od 12 do 15 godina.

Dakle, dozvolite mi da vas pitam nešto. Uzimajući u obzir ovaj službeni dokument u kojemu piše da je neželjena reakcija moje kćeri bol u trbuhu, pitam vas – da li bol u trbuhu vaše dijete smješta u invalidska kolica? Da li vaše dijete s bolovima u trbuhu treba možda sondu za hranjenje? Da li vaše dijete zbog bolova u trbuhu provede 64 dana u bolnici? Ako biste radili analizu urina zbog bolova u trbuhu, da li bi u urinu bilo krvi? Mislim da ne bi. Osobno sam smatrala da će Maddie tamo biti u najboljim mogućim rukama i da je šansa za bilo kakvom teškom nuspojavom izuzetno mala.

No, to ovdje nije bio slučaj, već su oni učinili apsolutno sve što je bilo u njihovoj moći da sakriju sve ono što joj se nakon cijepljenja dogodilo i što se sada događa svim ovim drugim ljudima i djeci.“

 

(snimjeno u ljeto 2021. godine)

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp