Zahvaljujemo Faktografu na besplatnoj reklami, inspiraciji i motivaciji koju nam pružaju u našem radu


Nećemo gubiti previše vremena na Faktograf koji po cijele dane lijepi etikete i vrijeđa druge portale s takvom lakoćom da je to sramotno po njih i dovoljno govori o njima samima i imenima koja stoje iza toga. No, nekoliko riječi ipak treba reći. Portal Epoha Faktografu u posljednje vrijeme jako smeta, pa lijepe one svoje naljepnice o netočnosti i nedostatku konteksta po našim objavama, nazivajući nas još k tome „rubnim portalom“ i „portalom koji širi dezinformacije“, što samo pokazuje njihovu nemoć.

 Blateći druge, pričamo priču o sebi. Tko podliježe blaćenju i diskreditiranju drugih, takvim ružnim riječima samo blati sebe, spuštajući se svakim danom na sve niže i niže grane. Mi se uvredama ne bavimo, niti prihvaćamo ičiji poziv u tu kaljužu međusobnog vrijeđanja. Na nama je da nastavimo raditi svoj posao s još većim žarom i poletom, uz najsrdačniju zahvalu Faktografu na besplatnoj propagandi koju nam rade, a posebno na linkovima na naše članke zahvaljujući kojima svakim danom imamo sve više čitatelja i sve veći broj posjeta što nam je kao, kako bi oni rekli „rubnom portalu“ neizmjerno drago.

 A, ako žele vrijeđati naš portal, ako ih to toliko veseli, neka samo nastave, time samo pokazuju koliko su „profesionalni“ u svom javnom komuniciranju i koliko drže do svog imena i organizacije za koju rade. Nama ne pada na pamet da ih vrijeđamo i spuštamo se na tu razinu komuniciranja jer mi smo portal za kulturu komuniciranja. Poštujemo sve naše vjerne čitatelje, pa tako i njih i želimo da se osjećaju ugodno kada dođu u naš virtualni prostor. Tu smo da tragamo za istinom o vremenu u kojem živimo i da zajedno gradimo mostove među ljudima, vremenima i prostorima. Mostove prema nekom boljem svijetu od ovog u kojem danas živimo. Nezavisni smo portal i takvi namjeravamo i ostati.

 Evo najrecentnijeg primjera članka s portala Epoha koji je Faktografu zasmetao i kojemu su nalijepili naljepnicu sljedećeg sadržaja: „Nedostaje kontekst. Neovisnom provjerom točnosti podataka utvrđeno je da bi ove informacije mogle biti zavaravajuće.“ U naslovu njihova teksta kojim komentiraju tekst objavljen na portalu Epoha piše: „Nema dokaza da je 13-godišnjak iz New Jerseya preminuo od posljedica cijepljenja“. Dobro pročitajte još jednom njihov naslov kojim se nešto pokušava demantirati, točnije kojim se pokušava manipulirati javnošću jer je naslov sugestivan – on sugerira da portal Epoha tvrdi da je dječak preminuo od posljedica cjepiva, a to mi u članku nigdje ne tvrdimo niti to možemo tvrditi, već samo iznosimo činjenicu da je preminuli dječak bio dva puta cijepljen, a iznenadna smrt mladog dječaka u toj dobi uistinu je šokantna.

 Najljepše vas molimo da  pročitate izvorni tekst s portala Epoha o slučaju dječaka iz New Jerseya i sami zaključite – je li na portalu Epoha izrečeno da je taj dječak preminuo od cijepljenja? Ne, to nitko ne može znati. No, činjenica je da je dječak imao svega 13 godina. Činjenica je da je nažalost preminuo. I činjenica je da je bio dva puta cijepljen. Sve su to činjenice koje nitko ne može demantirati. Što je onda to što u tom članku može smetati Faktograf koji se postavlja kao neki nadzornik i virtualni policajac? Samo činjenice koje im očito ne idu u prilog. Neka nas slobodno i dalje propagiraju i motiviraju, ali neka smire doživljaje s vrijeđanjem jer time samo rade lošu propagandu sebi. Neka se počnu doista baviti činjenicama ako se već tako zovu, a ukoliko žele nastaviti s uvredama, neka samo nastave ako ih to veseli. Mi ćemo, pak, i dalje nastaviti jedinim putem koji nas vodi do prave istine.

 U članku kojega smo prenijeli s The Covid World-a iznijete su isključivo činjenice koje svaki čitatelj može provjeriti:

„The COVID World izvijestio je – Kako se uvođenje cjepiva za adolescente nastavlja, tako raste i sve veći broj mladih ljudi koji pate i umiru od ozbiljnih srčanih problema. 13-godišnji Jack Thomas O’Drain iz New Jerseya neočekivano je preminuo 4. siječnja nakon što se srušio na Silvestrovo. Prema objavi na društvenim mrežama njegovog oca Trenta, Jack je doživio ‘neobjašnjivi’ srčani zastoj dok se igrao sa svojim prijateljima. Hitno je prevezen u Dječju bolnicu u Philadelphiji prije nego što je stavljen na aparat za održavanje života.

U njegovoj osmrtnici između ostalog piše: „Jack će uvijek ostati zapamćen po svom velikom srcu, ljubavi prema učenju i odanosti njegovoj obitelji i prijateljima. Bio je izuzetno bistar dječak; pohađao je srednju školu Voorhees i bio sudionikom Znanstvene olimpijade. Jack je uživao svirajući saksofon i vježbao je u NJ School of Music u Medfordu. Volio je boraviti u prirodi, planinariti, kampirati i ići u ribolov.  Jack je volio provoditi svoje večeri igrajući igre poput Monopolyja, ili gledajući dobar film, ali najviše je cijenio vrijeme koje je provodio sa svojom dragom obitelji i prijateljima.

Njegova majka Jennifer O’Drain na svojoj je Facebook stranici bila objavila fotografiju svoga sina Jacka nakon što je primio drugu dozu cjepiva protiv COVID-a, napisavši – drugi hitac riješen.

Njegov je sprovod održan 9. siječnja u Marltonu, New Jersey. Počivao u miru Božjem.

Pitanje je – zašto je Jack bio cijepljen u dobi od 13 godina, unatoč tome što je u dobnoj kategoriji s vrlo niskim rizikom od COVID-a?

Na to pitanje Ministarstvo zdravstva New Jerseya niti ne bi moglo imati odgovor, jer Ministarstvo zdravstva New Jerseya potiče ‘svakog od 5 godina ili starije da dobije ubod čim je prije moguće’, tvrdeći pritom sljedeće: “Cijepiva protiv COVID-a-19 su sigurna i vrlo učinkovita u sprječavanju da se razbolite. One su jedan od najvažnijih alata za okončanje pandemije COVID-19 i povratak svemu onome što volite.” Upitajmo se – koliko im se može vjerovati? New Jersey je također prednjačio u napadu na djecu, emitirajući šokantnu reklamu za Božić u kojoj dijete govori da je sve što želi za Božić ‘cjepivo protiv COVID-a’.“

Dragi naši čitatelji, toliko o slobodi govora, a sada – natrag na posao. Sve vas volimo i zahvaljujemo vam na brojnim porukama potpore koje nam šaljete, kao i na interesantnim materijalima koji nam svakodnevno pristižu. Zajedno ćemo brže stići do vašeg i našeg cilja – do novih sretnih životnih uzleta van svih okova u koje nas moćnici uzalud žele staviti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp