Jim Carrey – Radujem se nanotehnologiji i preuzimanju kontrole čovjeka od strane umjetne inteligencije

Jim Carrey – Radujem se nanotehnologiji i preuzimanju kontrole čovjeka od strane umjetne inteligencije

Poznati svjetski glumac i komičar Jim Carrey u jednoj od svojih izjava za medije, rekao je kako jednostavno obožava situaciju u kojoj se čovječanstvo danas nalazi, gdje roboti polako, ali sigurno preuzimaju svijet. A najviše ga raduje činjenica da više neće biti samo strojeva koji nas kontroliraju izvana, već se u ljude sve više ugrađuje tehnologija koja čovjeka može kontrolirati i iznutra.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

„Volim ovaj aspekt s umjetnom inteligencijom, gdje strojevi sve više preuzimaju kontrolu nad nama ljudima. Već sada imamo aute koji sami voze i to u neku ruku nama ljudima predstavlja svojevrsnu udobnost.

No, uskoro više neće biti niti volana u vozilima, tako da će nas auti sami voziti do policijske postaje u slučaju da nismo platili kaznu za parking.

Tako će uskoro svijet funkcionirati, a mi se kao ljudi svakako imamo čemu radovati. Ako se to zaista i dogodi, biti će doista interesantno vidjeti kamo će nas sve to na kraju dovesti, zato što tu neće biti samo strojevi koji nas kontroliraju izvana, već će postojati strojevi koji ljude kontroliraju i iznutra.

Znate, takvo nešto naziva se nanotehnologija. Ona funkcionira na način, da vi recimo razgovarate s nekom osobom koja u mrežnici svoga oka gleda film. Biti će uistinu teško da u vezi toga privučete pažnju ljudi, no opet smatram kako će se tu naći za svakoga po nešto da uživa.

Osobno vjerujem kako će najviše uživati mala djeca i roditeljima takvo što uopće neće smetati.“
Zaključio je Carrey.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp