Gordan Lauc – Danski novinari ispričavaju se jer su bili dio pandemijskog marketinga: Što čekaju režimski hrvatski mediji?


Doktor Gordan Lauc objavio je post o tome kako se jedan od vodećih danskih listova ispričava svojim čitateljima jer su posve nekritički prenosili stavove „stručnjaka“ i vlade, apelirajući na naše medije da se oglase po tom pitanju.

Iz Ekstra Bladeta su poručili javnosti kako nisu uspjeli. Jedna od najvećih danskih novina izdala je službenu ispriku za svoj novinarski neuspjeh tijekom COVID-a, jer su papagajski i bez pitanja prenosili službene vladine poruke.

Evo što je o njihovoj isprici napisao Gordan Lauc, apelirajući na hrvatske medije:

„Ekstra Bladet, jedan od vodećih dnevnih listova u Danskoj, ispričava se čitateljima što su nekritički prenosili stavove „stručnjaka“ i vlade, a nisu inzistirali da se razlikuju bolesni OD i SA COVID-19. Također priznaju da su prenaglašavali važnost cijepljenja, posebice djece…

Pandemijska mafija je premrežila medije i vlade svojim lobistima, no ne mogu cijelo vrijeme baš sve imati pod kontrolom i istina sve više izlazi na površinu. „Stručnjaci“ koji su nas zastrašivali tijekom cijele pandemije uglavnom su zašutjeli, pa pandemijski marketing izvlači nekakve nove „stručnjake“ u pokušaju da još malo širi strah.

No, širenju straha je došao kraj i zato svakodnevno vidimo sve više primjera onih koji „mijenjaju uniforme“ i/ili se ispričavaju što su bili zavedeni. Nadam se da ćemo i kod nas uskoro vidjeti poneku ispriku i pojašnjenja zašto su se radile toliko nelogične stvari koje su se radile.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp