Karikatura Novaka Đokovića zgrozila svijet

Karikatura Novaka Đokovića zgrozila svijet

Australska vlada u petak je po drugi put poništila vizu Novaku Đokoviću, rekavši da svjetska teniska zvijezda, koja nije cijepljena protiv Covid-a-19, može predstavljati rizik za cijelu zajednicu.

Ovakva odluka povećava izglede za drugu sudsku bitku kojom bi se Đokoviću omogućilo da ostane i da se natječe za rekordnu 21. Grand slam titulu, ali vrijeme istječe s početkom turnira u ponedjeljak. A, izvori iz Australije navode da Đoković razmatra hoće li se žaliti na novu odluku  ili ne.

Australski ministar imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i pustio ga iz imigracijskog pritvora u ponedjeljak.

Ubrzo nakon toga australski „The Age“ objavio je karikaturu koja je zgrozila svijet. Na njoj su prikazani Novak Đoković i ministar Alex Hawke kako zajedno gore u kontejneru, dok ministar u rukama drži poderanu vizu, a ispod je natpis „prednost, vakserima“. Također, slovo „A“ (Australian) je sastavljeno od dvije šprice, a „O“ (Open) je tu kao simbol korona virusa. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp