Charlie Hebdo se izruguje s Novakom Đokovićem


Poznati francuski satirčki list Charlie Hebdo, koji je poznat po kontroverznim karikaturama kao svojevrsnim društvenim komentarima, objavio je nekoliko vrlo neukusnih karikatura na račun prvog reketa svijeta i cijele situacije koja se odvija u Australiji.

Objavili su mini strip pod naslovom „Novak Đoković zaslužuje najbolje“. Strip se sastoji od četiri karikature, a sami crteži su u najmanju ruku rečeno – neukusni, da ne kažemo – degutantni, kao i njihove popratne poruke.

Na prvoj karikaturi piše: „Đoković kao izuzetak“, a crtež prikazuje Đokovića kako reketom blokira cjepivo. Ispod te karikature piše „veliki šampioni zaslužuju najbolje“.

Druga karikatura prikazuje Đokovića sa skupljačem lopti koji je na respiratoru. „Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje“, piše u opisu crteža, a iznad i ispod sakupljača su oblačići u kojima piše što sakupljač govori, ponavljajući: „Trebao sam se cijepiti“; „Trebao sam se cijepiti“.

Na trećoj karikaturi je poruka „Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje“, a Novaku je u ruci kapa s likom poznate francuske glumice Brigitte Bardot, dok na sebi ima majicu s likom političara Floriana Philippota za koje je poznato je da su oboje protiv obveznog cijepljenja kao i Novak.  

Na posljednjoj četvrtoj po redu karikaturi Đokovića pozivaju da dođe u Francusku uz crtež mrtvačkih kovčega s natpisom „nije cijepljen“ te su još k tome napisali i sljedeće: „Ovdje ćeš naći svoju sreću među našim antivakserima“.

Što reći? Posebno na ovu četvrtu karikaturu? Ovo je dno dna. Kada nešto naprosto nije smiješno, onda možemo reći kako ovo više nije satira nego otvoreno vrijeđanje jednog čovjeka i svjetski priznatog sportaša.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp