Još jedan cijepljeni sportaš sa srčanim problemom


Nogometna zvijezda Bayern Munchena Alphonso Davies neće biti dostupan za sljedeći set kanadskih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo krajem ovog mjeseca nakon što mu je dijagnosticirana upala srčanog mišića.

Menadžer Bayerna iz Münchena Julian Nagelsmann objavio je tijekom tiskovne konferencije prije utakmice u Njemačkoj u petak da su liječnici momčadi pronašli znakove blagog miokarditisa na naknadnom pregledu u četvrtak, valja uz to i napomenuti kako je trostruko cijepljeni Davies 4. siječnja ove godine bio pozitivan na Corona virus.

“Miokarditis nije previše dramatičan na temelju ultrazvuka, već se samo radi o znakovima upale”, rekao je Nagelsmann. “Unatoč tome, potrebno je vrijeme da se izliječi, a to će bez sumnje potrajati.”

Daviesov agent, Nick Househ, rekao je za TSN-ov Rick Westhead da je 21-godišnji kanadski reprezentativac – potpuno cijepljen nakon što je u prosincu prošle godine dobio pojačanu booster dozu cjepiva. Trenutno se osjeća dobro, ali će biti isključen iz sportskih aktivnosti najmanje četiri tjedna. U tom periodu će se podvrgnuti tjednom pregledu magnetskom rezonancom, a liječnici Bayernove momčadi će pratiti njegov napredak.  

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp