Ćiro Blažević – Više ne razgovaram s kćeri jer se ne želi cijepiti


S velikim su interesom ljudi jučer pratili HRT-ovu emisiju „Nedjeljom u dva“ jer je u njoj gostovao Ćiro Blažević, a neizostavna tema bio je i Novak Đoković i njegova deportacija, što je potaknulo Ćiru da komentira i svoju obiteljsku situaciju u vrijeme pandemije, a ono što je izjavio samo potvrđuje koliko loša javna politika može loše utjecati na naše međuljudske odnose na mikro i makro razini.

Evo što je Ćiro rekao o Đokoviću:

„Vjerojatno je i on dobrim dijelom kriv, ali sve je moglo završiti elegantnije. Nije dopušteno da se maltretira, a maltretirali su ga, takvu sportsku veličinu. Nisam za privilegije, ali napravili su konfuziju, jedan kaže da smije ući, drugi ne smije… Australija za mene više nije uređena država, ispucala je svoj kredibilitet u toj konfuziji. Držali su ga kao kriminalca. Ja Đokovića obožavam, velik je čovjek, ne poznajem ga, a jako mu želim stisnuti ruku. Sportaš je koji nema predrasuda, što je vrlo važno jer smo se mi, sportaši, rodili da gradimo mostove i mirimo, a on upravo to radi. Našeg je Ivaniševića uzeo za trenera, to je najveća potvrda da nema predrasuda.“

S obzirom na to da se Ćiro Blažević otvoreno zalaže za cijepljenje, rekao je kako je po njemu Đoković trebao iskoristiti svoj utjecaj na javnost i pozvati ljude na cijepljenje:

„Žalostan sam jer je ostavio na sebi ozbiljnu fleku, nije smio tako deklarativno kompromitirati nešto što spašava čovječanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je pomoći čovječanstvu da je rekao – cijepit ću se.“ 

Ćiro je uz razočaranje s Novakom Đokovićem također u emisiji iskazao razočaranje ponašanjem svoje djece što se tiče cijepljenja:

„Meni je teško govoriti o tome jer imam djecu koja se ne žele cijepiti. Ne mogu ih više preko koljena i po guzi, ali najradije bih, jer imaju filozofiju koja je idiotska, pretendiraju da znaju više od stručnjaka cijelog svijeta. Ja imam troje djece i šestero unučadi i svađam se s njima oko te blage injekcije. I moj sin dobije koronu, kao i njegova žena i sin. Molio sam se da ozdrave, ali spočitnut ću im. A kći Katarina, koja živi u Lausannei je toliki fanatik protiv toga da joj se više ne javljam na telefon. „Ne slušaš oca, koji ti je omogućio sve. I sad sam ja budala, a ti si pametna.“ Ne mogu ja biti budala s 87 godina i sve sam prošao. Ona meni kaže – „Tata, da se nisi cijepio ne bi dobio rak“, izjavio je Ćiro.

Kada je Ćiro već spomenuo izgradnju mostova, dodali bismo da mostove gradimo onda kada pokušavamo razumjeti jedni druge, dok iste rušimo kada pokazujemo nerazumijevanje i netoleranciju jedni prema drugima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp