Ivan Vilibor Sinčić pozvao prosvjednike diljem Europe na masovni prosvjed u Bruxelles

Ivan Vilibor Sinčić pozvao prosvjednike diljem Europe na masovni prosvjed u Bruxelles

Ivan Vilibor Sinčić, naš europarlamentarac ovih se dana osvrnuo na Covid krizu u Europskom parlamentu, pozvavši prosvjednike diljem Europe da dođu u Bruxelles 23. siječnja ove godine i pošalju jasnu poruku moćnicima u srcu Europe, tamo gdje je ova kriza i započela.

Sada smo u siječnju 2022. godine, ovo je treća godina Covid krize. Rekao bih da smo u posljednjih nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, vidjeli neuspjeh javnih politika utemeljenih na strogim mjerama, ne samo u Europi, već u cijelom svijetu. U posljednjih nekoliko dana i tjedana imali smo i nekoliko izjava WHO-a, EMA-e, izvršnog direktora Pfizera koje ozbiljno mijenjaju situaciju. Izvršni direktor Pfizera tvrdi da njihova cjepiva pokazuju ograničenu, ako ikakvu, zaštitu od omicrona.

Izjava WHO-a da se ova kriza ne može riješiti, ili ne treba riješiti, boosterima te da žele i predlažu da se izmisli super učinkovito cjepivo koje bi sve riješilo jednim udarcem.  To je u osnovi ono što su govorili i obećavali prije dvije godine. I imamo neke izjave kako bi se Covid u sljedećim mjesecima trebao početi smatrati običnom gripom. Tako da, uz dramatičnu situaciju u Italiji, u Francuskoj i svim prosvjedima diljem Europe, prosvjedima u Belgiji, u Njemačkoj, u Francuskoj, u Nizozemskoj, u Luksemburgu i cijeloj Europi, želio bih iskoristiti ovu priliku, jer se to događa danas, kako bi istaknuo događaj koji se danas događa u Hrvatskoj.

Hrvatski liječnici danas protestiraju protiv hrvatskog zdravstvenog sustava jer im zdravstveni sustav i ministarstvo ne dopuštaju liječenje svojih pacijenata. Jasno je da vlade Europe, posebno one koje se temelje na strogim mjerama, nemaju rješenje za ovu krizu. Postoje ljudi koji imaju rješenje za ovu krizu. Sve je veća mreža liječnika diljem svijeta i u Europi, koji također imaju svoje protokole liječenja. Pa, zašto im se odbijaju? Ne treba ih poricati. Potrebna su nam sva dobra rješenja. Te ljude ne bi se smjelo cenzurirati. Tako da danas imamo prosvjed u Hrvatskoj povodom toga, također.

Iskoristio bih ovu priliku i da pozovem sve prosvjednike Europe, posebno, kao što sam rekao, iz Njemačke, iz gusto naseljenog područja Ruhra, koje nije jako daleko od Bruxellesa, iz Nizozemske, njihovog glavnog grada Amsterdama, Rotterdama i drugih, prosvjednike iz  Luksemburga, prosvjednike diljem Belgije i Francuske; da dođu u Bruxelles 23. siječnja ove godine.

Ovo je srce Europske unije, tu je izmišljena ova politika, tu je osmišljena Covid potvrda, tu je počela diskriminacija i segregacija, tu se podržava cenzura znanosti i medicine, nažalost. I to je mjesto gdje sve to treba i završiti. Stoga vas sve pozivam da dođete u Bruxelles 23. siječnja. Pošaljimo jasnu poruku – dosta je bilo promašenih politika, dosta loših rješenja, dosta cenzure, dosta diskriminacije. Vrijeme je da znanstvenici govore, da liječnici govore. Vrijeme je za otvorenu raspravu i dobra rješenja i poštivanje ljudskih prava.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp