Krešimir Mišak – PCR test ne može detektirati bolest, to je potvrdio i naš poznati genetičar Dragan Primorac

Krešimir Mišak – PCR test ne može detektirati bolest, to je potvrdio i naš poznati genetičar Dragan Primorac

Nevjerojatno je da ljudi danas tako olako brkaju činjenice i mišljenja. Jer, s jedne strane imate priču koja je nametnuta i onu drugu koja joj oponira. No kada sve to sabiješ na jedan kup i pogledaš isključivo i samo činjenice, gdje mogu za primjer uzeti izumitelja PCR testa Kary Mullis-a, uvijek ćeš nešto zanimljivo otkriti.

Kary Mullis je svojedobno izjavio kako njegovi testovi samo povećavaju neku tvar odnosno DNK koji si dao mnogo puta umnožiti. I ako imaš 45 ciklusa uvećavanja kao što je slučaj s današnjim testovima, uvijek ćeš nešto detektirati. Ako, pak, imaš recimo 25 ciklusa uvećavanja, mnogo je manja vjerojatnost da ćeš nešto detektirati.

Dakle, PCR testovi realno ne mjere ništa, a pogotovo ne mogu izmjeriti da li je netko bolestan ili ne. To je jednostavno gola činjenica od koje više nema smisla bježati. O tome su svojedobno u medijima pričali i neki neovisni znanstvenici, no sustav jednostavno samo prijeđe preko toga.

U hrvatskim medijima je recimo o toj temi progovorio i jedan znanstvenik koji je usko povezan sa sustavom, a radi se o Dr. Draganu Primorcu, našem poznatom genetičaru i bivšem ministru znanosti, koji se u Hrvatskoj naziva svojevrsnim pionirom korištenja PCR testova, na ekshumacijama u Vukovaru.

Dr. Primorac je za medije izjavio: „Gledajte ljudi, vi ne možete pomoću PCR testa detektirati bolest, a pogotovo ne s tako malim brojem ciklusa“. Znači, ti kada kreneš smjerom činjenica, zapravo ne vidiš ništa drugo osim političke propagande.

Jer godišnja smrtnost posvuda je približno ista i stoga ti ne možeš pronaći trag epidemije u smislu godišnjih brojki smrtnosti. I zapravo kada sagledaš stvari, sve što ti na kraju ostaje su ti slike na televiziji. Upravo onako, kako i ide onaj vic kada pitaju čovjeka: „Kako to da Vi Vaša obitelj niste bolesni?“, a on mi odgovori – „Mi nismo bolesni jer ne gledamo televiziju“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp