Zbogom Tina

Zbogom Tina

Kada se na društvenim mrežama 14. siječnja pojavila vijest kako je mlada medicinska djelatnica iz Splita, Tina Pocrnja završila na respiratoru s ugrušcima u mozgu nakon što je kao djelatnica Kliničkog bolničkog centra Split primila booster dozu cjepiva protiv Covid-a-19, nadali smo se njezinu ozdravljenju.

No, nažalost, do nas je stigla vijest kako je toga dana Tina Pocrnja zauvijek napustila ovaj svijet. Kada je Tina završila na respiratoru, ogorčen naglim pogoršanjem Tinina zdravstvenog stanja, njezin je kolega glavnoj sestri s psihijatrijskog odjela bio rekao: „Samo me još jednom pitajte jesam li se cijepio i hoću li se cijepiti. Nakon ovoga sad što sam vidio, što se dogodilo našoj Tini koja je navršila tek 34 godine, upitajte me samo još jednom jesam li se cijepio i hoću li se cijepiti“.

Ljudi su ogorčeni i zbunjeni. Javnost u ovakvim tragičnim slučajevima kao što je slučaj Tine Pocrnje nikada neće saznati je li uzrok njezine smrti cjepivo koje je primila, odnosno booster doza istoga.

Tina Pocrnja, bacc.med. techn. bila je završila Stručni studij sestrinstva na Sveučilištu u Splitu pri Medicinskom fakultetu te stekla zvanje stručnog prvostupnika sestrinstva (baccalaureus). U Kliničkom bolničkom centru Split Tina je bila zaposlena od 2008. godine na Klinici za psihijatriju, a surađivala je i s Poliklinikom Uglešić. Stekla je širinu stručnog znanja, razvila je svoje komunikacijske vještine, kao i vještine savjetovanja i vođenja. Bila je educirana za korištenje sustava transkranijske magnetske stimulacije i provođenje terapije neurofeedbackom. Počivala u miru Božjem

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp