Australian Open doživio financijski fijasko zbog progona Novaka Đokovića

Australian Open doživio financijski fijasko zbog progona Novaka Đokovića

Novak Đoković je u najkraćem mogućem roku napustio Australiju nakon odluke tročlanog sudskog vijeća koje je presudilo u korist australske vlasti i naredilo deportaciju devetostrukog osvajača Melburnea.

Iako je Novak prvim avionom napustio Melburne, u Australiji tenzije i skandali se i dalje ne stišavaju.

Prema najnovijim informacijama Australijan Open će doživjeti financijski fijasko jer navijači, koji poštuju i cijene devetostrukog osvajača tog turnira, ne žele gledati nikog drugog osim njega.

Naime, oni su kupili ulaznice za Novakove mečeve i sada traže povrat novca jer ih drugi tenisači jednostavno ne zanimaju.

Prema procjenama koje pristižu iz Australije, zbog skandala zvanog „Novak Đoković“, koji je potresao cijeli svijet, očekuje se veoma slaba posjećenost publike.

Engleska kompanija Search Intelligence objavila je da je analizom trendova na pretraživaču Google došla do nevjerojatnog podatka o tome kako je čak 25% više onih koji traže način kako da vrate ulaznice u odnosu na one koji ju žele kupiti.

Iz ove kompanije poručuju da je glavni razlog tome upravo Novak Đoković.

Vijesti o njegovom privođenju i suđenju su dovele do velikog medijskog kaosa. Najbolji tenisač svijeta je doputovao u Melburne da osvoji svoj rekordni 21. Grand slam, ali zakoni Australije su donijeli mnogo kontroverzi oko samog turnira.

Naime, kada je Đokoviću ponovo oduzeta viza to je dovelo do velike podjele u javnosti. Neki su ga podržali zbog toga što je mogao osvojiti povijesni 21 Grand slam, a drugi su pak bili protiv njega zbog kršenja Corona mjera.
.

Podsjetimo još i to da svi navijači koji budu željeli prisustvovati mečevima na Australian Openu moraju biti cijepljeni s minimalno dvije doze cjepiva protiv Corona virusa.

Zbog cjelokupnog skandala najavljena je i smjena direktora Australian Opena Craiga Tileya.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp