Gordan Lauc – Zašto je Europska komisija za svakoga od nas već ugovorila po 11 doza cjepiva za ovaj virus kada se zna da to nije učinkovito


Gordan Lauc s pravom se pita – zašto je Europska komisija za svakoga od nas već naručila po 11 doza cjepiva za ovaj virus kada se zna da stalno docjepljivanje cjepivom ne funkcionira?

Evo što je o tome napisao: Ideja da će se jedno te isto cjepivo ljudima davati svakih nekoliko mjeseci mogla se roditi samo u glavama fond menadžera koji sjede u upravnim i nadzornim odborima proizvođača cjepiva. Vidjeli su da je IT sektor s prodaje licence za neki program uspješno prešao na model pretplate, pa su htjeli to uvesti i u cijepljenje.

Samo što naš imuni sustav ne funkcionira na taj način i zato sam se često ismijavao s idejom „pretplate na cjepiva“. To da stalno docjepljivanje istim cjepivom ne funkcionira je sada i službeno pokazano, tako da se nadam da tu suludu ideju više neće promovirati nitko. Također se nadam da će netko i formalno otvoriti pitanje zašto je Europska komisija za svakoga od nas već ugovorila po 11 doza cjepiva za ovaj virus.

Kako glavni urednik Faktografa i poneki znanstveni novinar malo sporije shvaća, evo i poveznice za tih 11 doza. Sve što trebaju napraviti da vide da je to točno je podijeliti ugovorenu količinu s brojem stanovnika.

Osigurano više od pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp