Prostitutke istrenirane da provode Covid testiranja u Njemačkoj


S izbijanjem pandemije njemačke su prostitutke bile obučene i istrenirane da postanu službene testerice za Covid-19 nakon što se njihov bordel pretvorio u centar za testiranje. Bordel u Bienenstock Eros centru u Heidelbergu, na jugozapadu Njemačke, tako je otvorio svoja vrata kao centar za testiranje nakon što je bio prisiljen zatvoriti se zbog ograničenja koja su bila stupila na snagu.

Deseci žena koje su radile kao prostitutke tako su s početkom pandemije počele provoditi testiranja na Covid-19, pomažući mještanima testirati na viruse na, kako se vjeruje, prvoj nacionalnoj ispitnoj stanici koja je bila otvorena u jednoj njemačkoj javnoj kući. Više od 25 tamošnjih prostitutki posebno je obučeno za provođenje besplatnog testiranja na Covid-19 za mještane.

Među 25 obučenih prostitutki je i Jenny (45). Dr. Fritz Metzger pokazao je Jenny kako umetnuti pamučni štapić u nos za Covid-19 test. Mehaničar Andreas Schmidt, 40, rekao je: „Jenny radi sjajan posao.“ Njegovi kolege, prodavač Daniel Schmid (28) i mehaničar Marx Morrisac (40), rekli su: „Nije nas briga što te žene rade kao prostitutke.“

O svojoj novoj ulozi u ovoj  pandemiji Jenny je rekla: „Navikla sam biti osjetljiva u svojoj normalnoj ulozi i poslu kojeg inače radim, a moj novi posao nije iznimka, pa sam takva i u svom novom poslu. Sada samo stavljam test štapić u nos. Nosim maske, rukavice i zaštitni skafander. Obično ne izgledam tako. Također, to radim dobrovoljno, ali trenutno živim sa samo 400 eura mjesečno.“, izjavila je za njemački Bild.

Brzi test na Covid-19 koji provode Jenny i njezine kolegice gotov je za samo 3 sekunde, a pacijenti mogu odlučiti žele li dobiti rezultate putem tekstualne poruke ili ispisa. Sranica za testiranje dobro je prihvaćena od strane mještana koji su se s entuzijazmom, čim je stanica bila otvorena, pojavili kako bi se testirali kroz prozor na bočnom ulazu u zgradu.

U Njemačkoj su bordeli zatvoreni, a seksualna prodaja zabranjena u cijeloj zemlji zbog koronavirusa, što mnoge seksualne radnice neizbježno odvodi u siromaštvo i opasnost, prenosi BBC. Neke prostitutke priznaju da su zbog preživljavanja morale zanemariti ograničenja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp