Boris Johnson – Nitko mi nije rekao da radimo nešto protivno pravilima


Britanski premijer Boris Johnson u utorak je odbacio optužbe svog bivšeg savjetnika da je parlamentu lagao o zabavi za vrijeme lockdowna. Rekao je kako ga nitko nije informirao o tome da bi druženje uz piće moglo biti protivno pravilima uvedenima zbog Covid-a-19.

Johnson se prošloga tjedna parlamentu ispričao jer je bio na zabavi u vrtu svoje rezidencije u Downing Streetu 20. svibnja 2020., u vrijeme lockdowna. Johnson je rekao kako je mislio da je riječ o radnom događaju. Sada je suočen s kritikama i pozivima za ostavkom, jer se saznalo za njegovo ponašanje i ponašanje njegova osoblja dok su Britanci bili pod ključem, a kraljica oplakivala smrt svoga supruga, princa Philipa.

„Ne, nitko mi nije rekao da radimo nešto protivno pravilima. Mislio sam da se radi o radnom događanju“, rekao je Boris Johnson. Dodao je i to da se on na druženju ionako zadržao samo 25 minuta. Zbog „Partygate“  skandala jako je pala Johnsonova popularnost, kao i podrška vladajućoj Konzervativnoj stranci. Naime, uz oporbu sve je veći broj i konzervativnih zastupnika koji žele Johnsonovu ostavku.

Dominic Cummings, voditelj britanske kampanje za Brexit i bivši visoki savjetnik premijera Johnsona, koji je napustio vladu u studenome 2020. godine, izjavio je kako se Johnson složio da se zabava treba održati, iako je bio upozoren da to ne čini. Navodno su upravo Cummings i jedan od savjetnika Johnsonovom glavnom osobnom tajniku (PPS) Martinu Reynoldsu rekli da se skup ne bi trebao održati.

U međuvremenu, ljudi su jedva dočekali ovaj skandal kako bi se prerušili u Borisa Johnsona stavivši maske s njegovim likom i perike nalik njegovoj frizuri, okupili se u Downing Streetu te svojim nesvakidašnjim prosvjedom u kojem glume Borisa Johnsona i zabavljaju se, ukazali na njegovu neodgovornost u ovom skandalu. Pjevali su: „Moje ime je Boris“; „I ovo je radni događaj.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp