Izrael ukida Covid potvrde: Nemaju nikakvo medicinsko utemeljenje i ograničavaju osnovne ljudske slobode

Izrael ukida Covid potvrde: Nemaju nikakvo medicinsko utemeljenje i ograničavaju osnovne ljudske slobode

Izrael se nalazi tik pred ukidanjem zelenih propusnica odnosno Covid potvrda, ustvrdio je u utorak tamošnji ministar financija, iznimno utjecajni Avigdor Lieberman.

Zelene propusnice u Izraelu ekvivalent su kontroverznih Covid potvrda kakve su u uporabi u nizu europskih država, a čije je uvođenje dovelo do ogromnih javnih prijepora, uličnih prosvjeda, nerijetko i nereda, a u Hrvatskoj bi o tome, bude li utvrđeno da je u tu svrhu prikupljeno dovoljno potpisa, građani trebali odlučivati na referendumu.

Prema javljanju Jerusalem Post-a, Lieberman je o zelenim propusnicama progovorio nekoliko sati nakon što su on, premijer Naftali Bennet i ministar zdravstva Nitzan Horowitz na sastanku dogovorili distribuciju više od 25 milijuna besplatnih kućnih antigenskih testova na koronavirus namijenjenih svim građanima.

Lieberman je na svom Twitter profilu napisao kako se mnogi stručnjaci i znanstvenici slažu da nema ni medicinske, ni epidemiološke logike za postojanje zelenih Covid propusnica.

No, ono čega ima, ima izravne štete koja se nanosi gospodarstvu i dnevnom funkcioniranju ljudi, a zelene propusnice usto značajno doprinose širenju panike među ljudima. „Radim sa svim strankama na eliminaciji zelenih propusnica i očuvanju normalne životne rutine svih nas“, dodao je Lieberman.

Dođe li uistinu do ukidanja zelenih propusnica, bio bi to jedan od najdras

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp