Gdje je nestao Ivan Pernar?

Gdje je nestao Ivan Pernar?

Naš bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ponovno uzburkava javnost, ovoga puta ne svojim političkim angažmanom, već svojom željom da ovlada vještinom jedrenja i to ne u Hrvatskoj, već na Karibima, sa svojom skipericom Wild Captain Lexi.

Mnogi su ostali iznenađeni kada su putem društvene mreže Telegram saznali da Ivan Pernar ne uči jedriti u Hrvatskoj, jer su mu ovdje tečajevi preskupi, a ni instruktori nisu bili impresionirani time što im se predstavio svojim imenom i prezimenom, a što su, misli Ivan, mogli koristiti kao svoju reklamu, jer bi ih on promovirao, ali, eto, oni sve svoje polaznike na njegovu žalost tretiraju isto. Zato je Ivan Pernar odlučio otići na Karibe.

Evo kako je on objasnio tu svoju odluku:

„Moja želja da svladam jedrenje trebala se ispuniti u Hrvatskoj, otišao sam na Google i zvao škole jedrenja jednu za drugom, tečajevi su im jako kratki, dva ili tri tjedna morate platiti barem 2000 eura. I to vam je samo za osnove osnova. Pitao sam ih ima li popusta, rekli bi da se o svemu može pregovarati, osim o cijeni i tada sam shvatio da njima ne predstavlja apsolutno ništa to što će mene imati za polaznika i što ću reklamirati jedrenje kao sport, njihovu školu jedrenja te možda potaknuti nekoga da razmisli o stjecanju nove vještine u Hrvatskoj.

Kad bi im rekao da sam ja Ivan Pernar, rekli bi – nama je potpuno svejedno tko si. To je bio trenutak kada sam shvatio da mi je bolje otići na Karibe i tražiti skipera koji treba pomoć i tako svladati tu vještinu. Našao sam skipericu kojoj fali muška ruka na jedrilici. U biti ona mi daje tri mjeseca besplatnog boravka na njenoj jedrilici, savladavanje svih mogućih vještina oko jedrenja, obilazak ne samo Grenade, Svetog Vincenta i Grenadina, nego i Martinika, Dominikanske republike, Bahama i drugih otočnih država. Cijena tri mjeseca Kariba je u konačnici avionska karta plus trošak onoga što si kupim za jesti.“, napisao je Ivan Pernar koji svoje pratitelje na društvenim mrežama redovito izvještava o svojim iskustvima, a to isto čini i njegova skiperica, Kanađanka koja se naziva Wild Captain Lexi putem svog bloga i video uradaka.

Skiperica Lexi: Ivan je ovisan o mobitelu

Ivanova skiperica Lexi posebno se osvrnula na Ivanovu ovisnost o mobitelu. Napisala je:

„Sve je ok u umjerenosti, ali Ivan je iznimno ovisan o mobitelu. Izgleda da mu je pozornost na razini zlatne ribice i ako nije na mobitelu duže od minute mora ga pogledati.“, čudi se Lexi i dodaje: „Jako je inteligentan, ali iznimno nefokusiran. Kada ga ostavim samog, kako bi radila nešto na brodu, i kažem mu – vježbaj što sam ti pokazala, on to ne radi. Odmah je na mobitelu i sve što sam mu rekla uđe na jedno uho, a na drugo izađe.

Samo misli o Facebooku i tome slično. Kada sam ga odvela na ronjenje, njemu je to bilo zanimljivo svega nekoliko minuta. Unutar deset minuta, nakon što sam spustila kameru, postalo mu je dosadno i otišao je sjediti na plažu. Ne zanima ga prirodna ljepota oko njega. To mi je čudno. Ne zanima ga iskustvo, nego samo da bude snimljen kako nešto radi. Doslovce mu moram uzeti telefon iz ruku, kao da sam učiteljica ako želim da se fokusira na nešto ili da to doista i napravi. Ako ga ostavim samog neće ništa napraviti, uhvati se mobitela i zaboravi sve drugo.“

Lexi je priznala kako se ponekad u Ivanovu društvu osjeća kao da postaje majka neurednom tinejdžeru kojem stalno mora nešto prigovarati. „Ne znam kako da se nosim s njegovom pažnjom na razini zlatne ribice.“, dodala je.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp