Njemačka dodatno zaoštrava mjere: Oni koji ne prime tri doze cjepiva ostaju bez plaća

U Njemačkoj se razmišlja o ukidanju plaće u vrijeme karantene za osobe koje nisu primile treću dozu cjepiva ili čije je posljednje cjepivo bilo prije više od tri mjeseca.

Ovakva promjena bi utjecala na one koji su primili cjepivo u listopadu prošle godine ili prije toga, a da još nisu primili dopunsku booster injekciju. Prema pisanju Bilda, to bi također utjecalo na ljude koji još nisu u potpunosti cijepljeni, kao i poput onih koji su primili samo jednu dozu.

Trenutno se samo necijepljeni radnici u slučajevima karantene suočavaju s mogućnošću gubitka plaće ako moraju u karantenu, a to je jedna od vladinih mjera za poticanje na cijepljenje.

Kako bi pak izbjegli velike nedostatke osoblja, osobe koje su primile dopunsko cjepivo i osobe koje su imale drugu dozu prije manje od tri mjeseca oslobođene su karantene nakon kontakta sa zaraženom osobom. Bez obzira na status cijepljenja, svi s potvrđenom infekcijom idu u karantenu. Ako Vlada prihvati prijedloge iz izvješća, to bi značilo da se svatko tko nije izuzet iz karantene suočava s gubitkom plaće do deset dana.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp