Novak Đoković postao simbol slobode i antiglobalizma

Novak Đoković postao simbol slobode i antiglobalizma

Novak Đoković besramno je u nedjelju deportiran iz Australije nakon odluke Federalnog suda, no poruke podrške iz cijeloga svijeta ne prestaju mu pristizati.
Povodom uvođenja još strožih mjera u Argentini, na ulicama Buenos Airesa orilo se ‘Novak Đoković’, a građani su organizirali masovni prosvjed kako bi argentinskoj Vladi dali do znanja da ne namjeravaju poštivati njihove mjere koje im brane temeljne ljudske slobode.

Za one koji su izašli na ulice, Novak je postao simbol slobode i prava na izbor, mnogi prosvjednici su nosili rekete i transparente s porukama posvećenim Novaku. Kako je sve izgledalo možete pogledati u videu na kraju teksta.

Inače, Đokovićevo ime se ovih dana skandiralo i u Francuskoj, dok je u Paragvaju parlamentarni zastupnik Jorge Britez također stao uz Novaka rekavši da ga apsolutno podržava u njegovoj borbi za slobodu, čast i stav protiv diskriminacije sportaša na osnovu toga da li su cijepljeni ili ne.

Svakako još treba napomenuti da je prethodnih dana stigla informacija da Novak neće moći braniti svoje titule niti na Roland Garrosu i Wimbeldonu, ukoliko se ne pristane cijepiti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp