Olaf Scholz – Bez globalne kampanje imunizacije, uskoro će nam ponestati slova grčkog alfabeta za nove varijante virusa


Prema riječima njemačkog premijera Olafa Scholza, koje je izrekao u sklopu virtualnog skupa The Davos Agenda 2022, mogli bismo zaključiti kako svjetski lideri neće odustati od svoje kampanje globalne imunizacije. Kao drugi najveći donator te kampanje, Njemačka će biti jedna od predvodnica iste.

Evo što je u Davosu izjavio Olaf Schultz, njemački premijer:

„Dame i gospodo, Njemačka je potpuno predana našoj ključnoj ulozi u globalnoj transformaciji. Isplovili smo da pretvorimo 2020-te godine u novi početak, desetljeće preobrazbe i napretka naše zemlje. Bez istinske, globalne kampanje imunizacije, uskoro će nam ponestati slova grčkog alfabeta za nove varijante virusa. Međutim, dobra je vijest da zahvaljujući dalekovidnoj suradnji imamo alate potrebne za zaustavljanje ciklusa.

Njemačka kao drugi najveći donator globalne kampanje cijepljenja, nastavit će djelovati u tom smjeru. Odlučni smo u dostizanju 70% svjetske populacije do sredine godine. U sklopu našeg trenutnog predsjedavanja skupinom G7, usmjerit ćemo se na poboljšanje globalnog zdravstva, uključujući nerazvijene zemlje. Međutim, potrebni su nam partneri da se udruže s nama, pogotovo u privatnom sektoru.

Stoga, u duhu Davosa, djelujemo zajedno kako bismo potpuno financirali globalnu kampanju cijepljenja. To se također odnosi na booster dozu koja je potrebna našim ekonomijama. Dok mi ovdje govorimo, te ekonomije se suočavaju s najtemeljitijim promjenama od industrijske revolucije do sada. Građani traže objašnjenja za promjene koje se događaju u njihovim životima zbog naših odluka. Sama veličina i istovremeno globalizacija digitalizacije te klimatske prilagodbe, zabrinjavaju mnoge građane.

Zato je moja vlada osnovala neovisni odbor stručnjaka i znanstvenika koji nas savjetuju tijekom pandemije. I, kada je njihov kredibilitet napadnut, od male, ali glasne i radikalne manjine, naša je dužnost braniti ih. Dakle, ono što trebamo je bolji napredak, onaj koji se ne mjeri samo kratkoročnim rezultatima, već koji također uzima u obzir dugoročne posljedice i nuspojave. Zato, jer znamo da promjene u demokraciji funkcioniraju samo ako su od strane ljudi i za ljude.“

Nakon Olafova izlaganja, osnivač i predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma, Klaus Schwab zadovoljno ga je pohvalio sljedećim riječima:

„Vrlo ambiciozno, vrlo opsežno, ali, kao što sam već spomenuo, ovo je jako potreban program, jer živimo u doba navodne industrijske revolucije. Sada imamo priliku za novu renesansu.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp