Ivan Vilibor Sinčić – Šteta koja je napravljena djeci i mladima za vrijeme ove pandemije je strašna

Ivan Vilibor Sinčić – Šteta koja je napravljena djeci i mladima za vrijeme ove pandemije je strašna

Učinak štete na djecu i mlade za vrijeme ove pandemije je strašan. Kao da smo gledali koja zemlja će nanijeti više štete svojoj najmlađoj populaciji svojim lošim politikama. Kao da je to nekakvo natjecanje.

Nažalost, šteta koja je napravljena djeci i mladima za vrijeme ove pandemije je nemjerljiva. Zatvaranje u kuće i stanove, izostavljanje iz škole, ogromni gubici sati i gradiva u obrazovanju, kampanje straha i panike od strane medija i vlada, obveza nošenja maski u školama, uvjetovanje propusnicama za ulazak u same obrazovne institucije već sada se zbog svega navedenog najavljuju trajne psihološke posljedice.

Povećana je stopa samoubojstava ove dobne skupine. Vrši se pritisak na cijepljenje, iako je šansa za nuspojave mnogo veća od rizika, od rizika od Covida koji je gotovo nemjerljiv za ovu populaciju. Sustavi farmakovigilancije pokazuju dramatičan skok miokarditisa kod djece i mladih kao nuspojave cijepljenja. Sve ovo odvijalo se gotovo bez ikakve opravdanosti u znanosti ili u praksi. Prema tome, post-pandemijski društveni oporavak o kojem se govori neće biti moguć sve dok se na odgovornost ne pozovu oni koji su u ovom teroru sudjelovali.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp