Policija u New Yorku uhitila uplakanu 9-godišnju djevojčicu jer nije imala Covid potvrdu


Stroge mjere u New Yorku već su nam svima poznate. No, uvijek nas iznova iznenade. Osiguranje jednog tamošnjeg muzeja je, naime, strogo se držeći novih odredbi o Covid propusnicama, odbilo pustiti jednu grupu ljudi unutra bez pokazivanja Covid putovnica.

Radilo se o mirnim prosvjednicima koji zajedno sa svojom djecom na taj način pružaju otpor nametnutim mjerama – obilazeći zatvorene prostore, poglavito kina, kazališta, muzeje, restorane, kafiće i ostale objekte isključivo bez propusnica.

Nakon svađe koja je tamo izbila, muzejsko osiguranje je navodno odvelo prosvjednike u jednu prostoriju u muzeju, tamo ih zadržalo te pozvalo policiju New Yorka.

Kada su u muzej stigli nemilosrdni policajci NYPD-a uhitili su ukupno šest prosvjednika, uključujući devetogodišnju djevojčicu po imenu Jayla koja je bila vidno zbunjena i preplašena te je neutješno plakala dok ju je policija vodila do policijskog automobila.

“Traumatizirate malo dijete”, „Kamo je odvodite?“, dovikivali su ogorčeni prosvjednici policiji, pitajući se – jesu li svjesni što čine i kakve će dugoročne ožiljke ovaj nemili događaj ostaviti na ovo dijete. „Ovo je zlostavljanje djece!“

Nezavisni mediji sa sjedištem u NYC-u izvijestili su javnost o ovom nemilom događaju i kasnijim uhićenjima koja su uslijedila. Nevjerojatno, ali istinito. Autor jednog od najpoznatijih logotipa I love NY, Milton Glaser bi da je živ sada zasigurno rekao: I love NY more than ever… u nadi da se nikada više ovakvo ludilo ne ponovi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp