Skandalozno – Uredništvo Salt Lake City Tribunea poziva Nacionalnu gardu da zadrži necijepljene ljude u svojim domovima

Skandalozno – Uredništvo Salt Lake City Tribunea poziva Nacionalnu gardu da zadrži necijepljene ljude u svojim domovima

(FOX NEWS) Uredništvo Salt Lake City Tribunea objavilo je u subotu kontroverzni uvodnik u kojem se poziva guverner Utaha da upotrijebi Nacionalnu gardu kako bi spriječio necijepljene građane u njihovu slobodnom kretanju što je uistinu skandalozno. Naime, uredništvo Salt Lake City Tribunea  je napisalo kako bi vlada trebala ‘rasporediti Nacionalnu gardu kako bi osigurala da ljudima bez dokaza o cijepljenju ne bude dozvoljeno kretanje bilo gdje’.

U uvodniku pod naslovom “Čelnici Utaha predali su se pandemiji COVID-a, piše Uredništvo” spomenute novine okrivljuju izabrane dužnosnike jer nisu propisali cjepivo za sve građane. List je ustvrdio da bi, da je Utah “civilizirano mjesto”, republikanski guverner Spencer Cox implementirao mandat za cjepivo protiv COVID-a-19 za tu državu i da bi Nacionalna garda provodila mandat ne dopuštajući necijepljenim ljudima da „ikamo idu“.

“Da je Utah uistinu civilizirano mjesto, sljedeći guvernerov potez bio bi pronaći način da odredi vrstu kampanje masovnog cijepljenja koju smo trebali pokrenuti prije godinu dana, idući tako daleko da rasporedimo Nacionalnu gardu kako bismo osigurali da ljudima bez dokaza o cijepljenju ne bi bilo dozvoljeno biti, eto, nigdje”, napisalo je uredništvo.

Iako je uredništvo okrivljavalo sve razine vlasti, bili su kritičniji prema republikancima poput Coxa.

“Vladni dužnosnici, većinom, ali ne isključivo republikanci, očito su bili odlučni da ne budu uhvaćeni kako se nose s ovim izazovom. Svaki potez ili preporuka da cijepljenje postane uvjet za prijem u javna mjesta i društvo općenito uzvikivani su kao neopravdano nametanje individualnih sloboda”, piše. “Cox i mnogi drugi nisu pokazali hrabrost svojih uvjerenja. Cox, državni zakonodavni čelnici, naša kongresna delegacija i glavni državni odvjetnik Utaha Sean Reyes tako su se ponosno suprotstavili vrsti mandata cjepiva koje je civilizirano društvo generacijama koristilo za učinkovito brisanje izbaciti sve od dječje paralize preko difterije do ospica.”, napisali su u spornom članku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp