Švicarska se priprema na ukidanje kontroverznih Covid potvrda


Švicarski ministar zdravstva Alain Berset dao je za naslutiti kako bi kontroverzne Covid potvrde u Švicarskoj ubrzo mogle biti ukinute s obzirom da je odgovor tamošnjeg javnozdravstvenog sustava na pandemiju koronavirusa, kako se čini, „na pravom putu“.

Ova kontroverzna propusnica koja, kao i u dobrom dijelu ostatka Europe, pokazuje je li neka osoba cijepljena, preboljela Covid ili posjeduje negativan test na korona virus, u Švicarskoj je u uporabi od srpnja prošle godine, a njezino posjedovanje je uvjet za ulazak na niz javnih mjesta i događaja. No, Berset je u subotu izjavio da je možda došao trenutak da se čitav sustav Covid potvrda, o kojima su Švicarci u jednom trenutku glasali i na referendumu, stavi van snage što zvuči obećavajuće.

Čini se kako je vrijeme uporabe Covid potvrda pri svome kraju, rekao je za list Schweiz am Wochenende, kako ga je citirao RT, dodavši kako mu se čini da je država „na pravome putu“, ali je upozorio i da se „virus u nekoliko navrata pokazao nepredvidivim“,

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp