Dr. Gordan Lauc – Plenković pokorno sluša lobiste pandemijskog marketinga i zato smo tu gdje jesmo

Dr. Gordan Lauc – Plenković pokorno sluša lobiste pandemijskog marketinga i zato smo tu gdje jesmo

Znanstvenik Gordan Lauc na svom je facebookm profilu kritizirao Vladu Andreja Plenkovića zbog toga što sluša lobiste pandemijskog marketinga. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Znanstvena istina je spora, no na kraju se ipak probije kroz mrak pandemijskog marketinga. Velika istraživanja provedena prije više od godinu dana vrlo jasno su pokazala da “stroge mjere” imaju vrlo limitirani učinak.

Na to sam upozoravao lani u ovo doba i Vlada me je srećom čula pa je Hrvatska uz najblaže mjere u Europi prošla kroz najveći dio pandemije.

Njemačka je inzistirala na “strogim mjerama” i covid-potvrdama i zato sada imaju situaciju kakvu imaju, a teško je očekivati da će im se situacija uskoro poboljšati.

I sada istraživanja jasno pokazuju da su covid-potvrde ne samo besmislene, već i jako opasne jer omogućavaju primjerice cijepljenim zdravstvenim radnicima da se ne testiraju.

Kada jednom prebrojimo koliko preminulih je postalo SARS-CoV-2 pozitivno nakon hospitalizacije, svima će postati jasno koliko su štete napravile upravo te potvrde. Nažalost Vlada trenutno sluša lobiste pandemijskog marketinga i zato prolazimo kroz ovo što prolazimo”, Rekao je Lauc.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp