Pravila očito ne vrijede isto za sve: Nikola Karabatić unatoč pozitivnom Covid testu, smije i dalje igrati na Euru


Francuski rukometaš Nikola Karabatić (37) bio je pozitivan na testu za korona virus nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali su mu svejedno dozvolili da zaigra protiv Islanda u subotu, javlja danska TV2.

Iz EHF-a se pravdaju da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio Covid u prosincu i ne predstavlja opasnost po okolinu jer kako kažu ima visoku razinu antitijela.

“Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati”, objasnili su.

Nikola je pozitivan test prvi put imao još 22. prosinca. Testirao se nakon što je osjetio simptome bolesti, uključujući i jak umor. Zato je propustio dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Strasbourgu.

Karabatića će i dalje redovito testirati i dozvoliti mu da igra ako mu se razina antiijela drastično ne smanji. Prva iduća utakmica za Francusku je ona protiv Crne Gore ovaj ponedjeljak (20.30).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp