Austrija uvodi nova Covid pravila za ulaz u zemlju, a možda se uvedu i u cijeloj EU


Austrija je uvela nova pravila za ulazak u zemlju prema kojima više ne kvalificira neke zemlje posebno rizičnima zbog omikrona, nego uvodi nova pravila koja vrijede za sve, a o sličnom režimu razmišlja se i na razni cijele Europske unije. 

Dakle, u Austriju od sada bez ikakvih ograničenja mogu ući svi oni koji su primili dvije doze i booster dozu cjepiva, s time da je booster doza valjana odmah od trenutka cijepljenja. Oni koji su primili dvije doze cjepiva, ali ne i booster, moraju imati i negativan PCR test. Negativan test moraju imati i oni koji su primili jednu dozu Johnson & Johnsona.

Negativan PCR test obveza je i za sve one koji su preboljeli koronavirus. Oni koji nisu preboljeli virus ili nisu primili dvije doze cjepiva, ne mogu ući u Austriju bez obvezne karantene, čak ni ako imaju negativan PCR test. 

Oni koji su preboljeli virus, pa su cijepljeni s dvije doze (jedna doza Johnson&Johnsona), zatim oni koji cijepljeni s dvije doze (jedna doza Johnson&Johnsona) pa preboljeli virus, ali i oni koji su preboljeli pa su cijepljeni i potom su opet preboljeli ne trebaju PCR test. 

Što se djece tiče, djeca mlađa od 12 godina koja su u pratnji potpuno cijepljenih ili preboljelih odraslih osoba ne moraju biti cijepljena ili imati negativan PCR test. Djeca iznad 12 godina koja su rođena na dan 1. rujna 2006. ili nakon toga moraju imati PCR testove u skladu s putovnicom Ninja.

Tinejdžeri rođeni prije 1. rujna 2006. moraju ispunjavati sve uvjete kao i odrasli, dakle za ulazak u Austriju moraju u sebi imati ili tri doze ili dvije doze cjepiva, odnosno preboljenje uz obavezni PCR test. Sve u svemu, kraj se nazire.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp