Prosvjedni konvoj kamiona u Kanadi protiv obveznog cjepiva

Prosvjedni konvoj kamiona u Kanadi protiv obveznog cjepiva

Proteklog vikenda se u Kanadi odvio masovni prosvjed tisuće kamiondžija kakvoga svijet još nije vidio. Kamioni su potpuno paralizirali ceste i blokirali promet. Naši mediji nisu popratili ovaj nesvakidašnji događaj, kao što nisu baš s velikim interesom pratili ni briselski prosvjed na kojem je bilo oko 350.000 prosvjednika. Uglavnom, mainstream mediji nisu objektivni u prikazivanju prosvjeda protiv globalne agende po kojoj se restrikcijama pod egidom zaštite zdravlja građanima već dvije godine zagorčava život.

Cenzuriraju se nobelovci, diskreditiraju akademici, otpuštaju se profesori i na sve moguće načine vrijeđaju stručnjaci iz cijelog svijeta koji ne misle kako je propisano misliti, dok se u eter puštaju isključivo jedni te isti plaćenici sustava.

Podupiratelji prosvjeda mogli su ih pratiti na facebook grupi CONVOY TO OTTAWA 2022 koja trenutno ima više od 400 000 pratitelja, a tako veliki broj pratitelja narastao je u svega tri dana.

Kako bi mogli organizirati prosvjed, kroz crowdfunding su u par dana skupili vise od 3,6 milijuna dolara. Mehaničari – serviseri dali su podršku kamiondžijama besplatno popravljajući kamione.

Konvoj je bio podijeljen na nekoliko ruta. Dio zapadne rute — koja prolazi kroz Albertu — krenuo je iz Prince Ruperta, B.C., u subotu ujutro i stao preko noći u Prince Georgeu, B.C. Krenuli su od tamo u nedjelju ujutro, a stigao je u Edmonton poslijepodne, a potom u Calgary u nedjelju navečer. Drugi kontingent konvoja krenuo je iz Vancouvera u subotu ujutro, pridruživši ostalim kamiondžijama u Calgaryju u nedjelju navečer.

CTA OSUĐUJE PROSVJED

Canadian Trucking Alliance (CTA), nacionalna federacija pokrajinskih autoprevozničkih udruga, objavila je u nedjelju priopćenje, osuđujući prosvjede na autocestama, cestama i mostovima – dok sugerira zakonit prosvjed ispred Parlamenta.

“CTA vjeruje da takve radnje – osobito one koje ometaju javnu sigurnost – nisu način na koji bi se neslaganja s vladinom politikom trebala izraziti”, stoji u priopćenju.

Savez predlaže članovima da održe organizirane prosvjede na brdu Parlamenta ili da kontaktiraju svog lokalnog zastupnika, navodi se u priopćenju.

CTA kaže da je većina ljudi u industriji cijepljena i da je stopa cijepljenja među vozačima kamiona slična onoj u široj javnosti.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp