Stožer odlučio: U bolnice i druge zdravstvene ustanove jedino s Covid potvrdom. Negativan test više ne važi


Po novome u bolnice se više neće moći ući bez Covid putovnice, a jednako tako i u sve ostale zdravstvene ustanove, javne ili privatne. Zagovornici sloboda građana drže da je to zadnja linija obrane i da se tako grubo narušavaju osnovna ljudska prava. 

Davor Božinović, prekjučer je potpisao uredbu. Ova je odluka donesena potiho i javnosti je doslovno prošla ispod radara, a u njoj piše: „Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika“.

Ukratko, čak niti teško bolesni pacijenti više neće moći ulaziti u zdravstvene ustanove bez Covid potvrda! Do sada smo slobodno mogli potražiti liječničku zaštitu kod doktora primarne medicine, a i u bolnicama. No, po novoj odluci stožera, to više neće biti slučaj.  Za kraj valja napomenuti da su hitni slučajevi i primarni liječnički sustav su izuzeti od ove odluke.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp