Dr. Anthony Fauci poručuje: Djeca mlađa od 4 godine morati će primiti minimalno tri doze cjepiva protiv COVID-a


Bijela kuća priopćila je u srijedu da će režim cjepiva protiv COVID-19 za djecu mlađu od 4 godine vjerojatno biti tri doze kada bude odobren – i obećala da će u narednim mjesecima učiniti dostupnim milijune Pfizerovih antivirusnih pilula koje je zasada teško pronaći.

U tijeku su dva klinička ispitivanja Pfizerovih cjepiva na djeci u dobi od 6 mjeseci do 2 godine i od 2 do 4 godine, ali starija skupina još nije ispunila standarde, rekao je glavni medicinski savjetnik Bijele kuće dr. Anthony Fauci na konferenciji za novinare .

“Doza i režim za djecu od 6 mjeseci do 24 mjeseca su dobro funkcionirali, ali pokazalo se da druga skupina od 24 mjeseca do 4 godine još nije dosegla razinu neinferiornosti, pa se studije nastavljaju”, rekao je Fauci, govoreći o učinkovitosti. standardna usporedba s odraslima.

Izgleda da će to biti režim s tri doze. Mislim da ne možemo predvidjeti kada ćemo to vidjeti [odobreno]”, rekao je – dodajući da ne može govoriti u ime Uprave za hranu i lijekove.

U međuvremenu, dužnosnici Bijele kuće obećali su da će do lipnja objaviti još milijune Pfizerovih antivirusnih pilula, usred izvješća da je lijek bilo teško pronaći posljednjih tjedana.

“Kupili smo 20 milijuna tretmana Pfizer pilulama i ubrzali smo isporuku prvih 10 milijuna od rujna do kraja lipnja”, rekao je koordinator odgovora na koronavirus Bijele kuće Jeff Zients.

 “Imamo stotine tisuća tableta u prvom tromjesečju 2022. mjesečno, a to se kreće na milijune kako bismo do kraja lipnja dovršili prvu polovicu od 20 milijuna tableta.”

Dodao je: “Želim podsjetiti sve da je to jedan od pet učinkovitih tretmana koje imamo u medicinskom ormaru naše zemlje.”

Obećanje da će se povećati dostupnost pilula – i da će se nastaviti razvijati cjepiva za mlađu dobnu skupinu – dolazi usred sedmodnevnog dnevnog prosjeka od 692.400 slučajeva COVID-19 na nacionalnoj razini i oko 2.200 smrtnih slučajeva dnevno.

Zdravstveni dužnosnici diljem svijeta također su u srijedu rekli da pomno prate potencijalno zarazniju novu podvarijantu Omicrona koja je pronađena u najmanje 40 zemalja, uključujući gotovo 100 slučajeva u SAD-u.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp