Skandalozno! Mladića (31) koji je čekao srce skinuli s liste za transplantaciju jer se „odbio cijepiti protiv korone“

Skandalozno! Mladića (31) koji je čekao srce skinuli s liste za transplantaciju jer se „odbio cijepiti protiv korone“

The Guardian donosi skandaloznu vijest – Bolnica u Bostonu (SAD) hladno je izvijestila kako neće izvršiti transplantaciju srca pacijentu koji se odbija cijepiti protiv Covid-a-19. DJ Ferguson (31) donedavno je bio prioritet za operaciju u bolnici Brigham and Women’s, ali više ne ispunjava uvjete za zahvat jer se odbija cijepiti, rekli su ogorčeni članovi njegove obitelji.

– On se ne želi cijepiti jer se to protivi njegovim osnovnim životnim principima. On ne vjeruje u cjepivo. No, bolnica provodi svoju politiku i zato su ga skinuli s popisa za transplantaciju srca – izjavio je pacijentov otac David Ferguson.

Kao i kod mnogih drugih programa transplantacije u Sjedinjenim Državama, cjepivo protiv Covid-a-19 jedno je od nekoliko cjepiva koje kandidati za operaciju moraju imati kako bi se stvorila najbolja šansa za uspješan zahvat i opstanak pacijenta nakon transplantacije – kako su priopćili iz bolnice Brigham and Women’s.

I drugi medicinski stručnjaci izjasnili su se kako podržavaju politiku bolnice, ističući da je imunološki sustav izrazito slab nakon transplantacije, zbog čega je cijepljenje još važnije.

Poslije bilo koje transplantacije, bubrega, srca ili nekog drugog organa, vaš imunološki sustav je narušen. Gripa bi vas mogla ubiti, prehlada bi vas mogla ubiti, Covid bi vas mogao ubiti. Organi su dragocjeni, zato ih nećemo dati nekome tko ima male šanse za život kada drugi, koji su cijepljeni, imaju veće šanse za preživljavanje nakon operacije – rekao je dr. Arthur Caplan, voditelj medicinske etike na NYU Grossman School of Medicine.

Fergusonova obitelj kaže kako ne znaju što im je sada činiti, s obzirom na to da DJ i dalje odbija primiti cjepivo protiv Covid-a-19. Razmišljali su o tome da ga premjeste u drugu zdravstvenu ustanovu, ali boje se da on možda neće preživjeti putovanje.

Istražujemo sve opcije, ali ponestaje nam vremena – požalio se David Ferguson.

Iako su zadovoljni izvrsnom skrbi koju je DJ dobio u Brigham and Women’su, članovi obitelji ne slažu se s politikom bolnice.

Mislim da se moj dječak vraški hrabro bori, ima integritet i principe u koje stvarno vjeruje i zbog toga ga još više poštujem. To je njegovo tijelo, to je njegov izbor – zaključio je njegov otac.

Selektivno liječenje cijepljenih ljudi i diskriminiranje necijepljenih samo je još jedan dokaz kako je sve to što se događa dio jedne vrlo mračne agende kojoj nažalost svi mi svjedočimo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp