Jesu li Simpsoni bili vidoviti i u vezi prosvjednog konvoja u Kanadi?

Jesu li Simpsoni bili vidoviti i u vezi prosvjednog konvoja u Kanadi?

U siječnju 2022. godine, dok prosvjedni konvoj kamiona vozi Kanadom u znak protesta protiv zahtjeva te zemlje u vezi s COVID-om-19 i obveznim cijepljenjem kamiondžija koji prelaze granicu sa SAD-om, internetom je počeo kružiti zanimljiv video koji je navodno prikazuje stari isječak iz televizijske serije “Simpsonovi” koji predviđa ove trenutne događaje. No, radi se o nečijem kreativnom zahvatu i dobrom prisjećanju dviju epizoda ove poznate animirane serije. Video koji kruži internetom, dakle, objedinjuje dvije različite epizode „Simpsonovih” kako bi izgledalo kao da je emisija predviđala prosvjed u Kanadi. Nadalje, audio zapis u isječku koji prikazuje kanadskog premijera Justina Trudeaua je izmijenjen i ne sadrži zvuk iz originalne epizode “Simpsona”.

Video koji ovih dana kruži internetom možete vidjeti ispod teksta (prvi po redu).

Prvi isječak Homera i Barta koji voze kamion dolazi iz „Maximum Homerdrive” (17. epizode 10. sezone američke animirane televizijske serije „Simpsoni“. Prvi put emitirana je na Foxu u Sjedinjenim Državama 28. ožujka 1999. godine. U epizodi Homer izaziva kamiondžiju Reda Barclaya na natjecanje u jedenju mesa, čiji je Barclay dugogodišnji prvak. Barclay pobjeđuje, ali ubrzo umire od „trovanja govedinom“, što je prvi put da će propustiti isporuku na svom poslu. Osjećajući se loše zbog njega, Homer (zajedno sa svojim sinom Bartom) preuzima dužnost prijevoza Barclayeva tereta iz Springfielda u Atlantu.)

U originalnoj epizodi, konvoj kamiona nije dio nikakvog prosvjeda. Umjesto toga, kamiondžije su uzrujane Homerom jer je otkrio tajnu kamiondžijine “auto-vožnje”

Video je drugi po redu ispod teksta.

Isječak Trudeaua, pak, dolazi iz “D’oh Canada”, 21. epizode 30. sezone spomenute serije. U originalnom isječku, Trudeau ne bježi od kamiondžija dok viče “O, ne!” Umjesto toga, upoznaje Lisu putem videopoziva i pokušava je impresionirati raznim podvizima snage. Trudeau izlazi kroz prozor i spušta se niz zgradu nakon što ga Lisa pita o skandalu SNC-Lavalin.

Originalni video isječak možete vidjeti ispod teksta (treći po redu).

Iako se često voli pričati kako su Simpsonovi predvidjeli buduće događaje, ne možemo reći kako su Simpsonovi predvidjeli konvoj slobode 2022. godine, iako nam se uz ovu video modifikaciju može lako učiniti kao da jesu. No, možemo zaključiti kako su se ljudi zgodno prisjetili ove dvije epizode Simpsonovih kako bi ih spojili u jedan prigodan video isječak kojim dočaravaju trenutnu situaciju u Kanadi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp