Justin Trudeau marginalizirao kamiondžije i omalovažio prosvjedni konvoj


Vlada premijera Justina Trudeaua uvela je obvezno cijepljenje za kamiondžije koji prelaze kanadsko-američku granicu 15. siječnja ove godine, a SAD su to isto učinile tjedan dana kasnije. Čuvši te vijesti vozači kamiona osjetili su se ugroženo zbog činjenice da ih se na neki način ucjenjuje te su odlučili organizirati prosvjedni konvoj.  Justin Trudeau, koji je sada u izolaciji nakon što je bio izložen COVID-u, omalovažio je konvoj tijekom konferencije za novinare u srijedu.

Evo što je izjavio:

„Važno je naglasiti da je 90 posto kamiondžija u ovoj zemlji cijepljeno, kao i gotovo 90 posto Kanađana. U posljednjih nekoliko mjeseci i godina Kanađani su učinili sve kako bi se zauzeli jedni za druge i kako bi jedni druge zaštitili, kako bi zaštitili naše radnike na prvoj liniji, kako bi zaštitili naše starije, kako bi zaštitili naše mlade te kako bi zaštitili naše ljude poput kamiondžija koji stavljaju hranu na police naših trgovina.

Kanađani su dali sve od sebe kako bi učinili ispravnu stvar – kako bi zaštitili slobodu i prava Kanađana da se svi skupa vratimo onim stvarima koje volimo raditi. Znamo da je put kroz ovu pandemiju cijepljenje svih i velika većina ljudi, blizu 90 posto Kanađana učinili su upravo to.

Mala marginalna manjina ljudi koji su na putu za Ottawu, izražavajući svoje neprikladne stavove, ne predstavljaju stavove Kanađana koji su bili tu jedni za druge i koji znaju da je praćenje znanosti i zauzimanje jednih za druge u zaštiti najbolji način da nastavimo čuvati naše slobode, naša prava i naše vrijednosti kao zemlje.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp