Prof. dr. Gordan Lauc i Nenad Bakić javno su zbog cenzure prozvali glavnog urednika Faktografa – Petra Vidova


Bezbroj je pitanja koja bismo mogli postaviti u vezi čovjeka koji si uzima za pravo cenzurirati tekstove znanstvenika, uglednih liječnika, epidemiologa, molekularnih biologa, genetičara, imunologa. Ukratko – svakoga tko se usuđuje dovesti u pitanje učinkovitost cjepiva, a pogotovo one stručnjake koji otvoreno progovaraju o štetnosti cjepiva.

Kakve uopće kvalifikacije taj čovjek ima da portale naziva “rubnim portalima”, vrijeđajući ljude koji pošteno rade svoj posao? Tko je taj čovjek da sebi uzima za pravo da zna činjenice koje drugi ne znaju? Koliko je kamiona u Kanadi? Zar ih je on osobno išao brojati?

Čovjek dobiva plaću kako bi se bavio cenzurom. A sve što čini, čini na svoju štetu i u korist portalima koji smetaju njegovim šefovima i proizvođačima cjepiva. Lauc i Bakić argumentirano su prozvali urednika “neovisnog” portala Faktograf koji je sve samo ne neovisan i zna se tko ga financira. Ako se želi baviti činjenicama neka najprije iznese činjenicu o svom “neovisnom” portalu i neka objavi o kome je ovisan i tko ga financira i neka prestane maltretirati portale koji doista i jesu neovisni za razliku od njegovog.

To je činjenica koja najbolje govori o licemjerju društva u kojem živimo.

„Petar Vidov, naš poznati ekspert iz epidemiologije, bacio je pogled na Kanadu i dokazao da je Joe Rogan netočno ustvrdio da 50,000 kamiona vozi prema Ottawi protestirajući protiv obaveznog cijepljenja.

Sad kad je Faktograf.hr nedvojbeno utvrdio činjenice iz Kanade, njihov premijer se može bez brige povući iz izolacije i vratiti u Ottawu…

Još me jedino zanima je li si glavni urednik Faktografa isplatio 2000 kn honorara i za ovaj uradak… Možda bi nam uskoro mogli pojasniti koliko plaćaju svako od tih ekspertnih mišljenja. Mislim da bi eksperti koji imaju samo srednju školu trebali biti više plaćeni od onih s diplomom, jer njima je ipak teže to napisati, budući da prije toga moraju nadoknaditi puno propuštenog školovanja…“
Prof.dr. Gordan Lauc


„Kad baš nemaš sreće u razmišljanju ili ti je nesloboda prirodno stanje, pa su ti smislene stvari besmislene.

Recimo, da samo necijepljeni mogu protestirati protiv prisila. Ili, kako to da avion leti, a teži je od zraka? Kako to da 175 konja stane pod haubu? Čudo! Jednako je valjda Vidovu čudno da za prava žena mogu prosvjedovati i muškarci, ili prava manjina i oni koji nisu ta manjina.

Onda nije ni čudo da su ti besmislene stvari smislene, a to je da propali student kroatistike kojem su smislene stvari besmislene, bude glavni autoritet Facebooka za epidemiologiju u Hrvatskoj.

K tome, kad ti kroatistika nije jača strana, pa nije čudo da si propali student kroatistike jer upotrebljavaš fraze kao ‘ogromna manjina’. Kakva je to to ‘ogromna’ manjina?

Također, NETOČNA je upotreba ‘obzirom ili s obzirom’, već treba ‘s obzirom na to da’.

U ovom uratku je Petar Vidov nadmašio samoga sebe u broju jezičkih i logičkih grešaka u tako malom ulomku. Imao je ogromno malo sreće u razmišljanju.

P.s. Je li može netko pokrenuti GoFundMe kampanju za Vidova za tečaj logike i pismenosti? Potrebno mu je za posao provjerivača istine. Da ga ne izgubi“.
Nenad Bakić

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp