Komunalno

Komunalno

Moram priznati da mi “probuđeni” počinju ići na živce u istoj mjeri koliko i korona-religiozni. Oni likovi koji sve znaju i sve im je jasno, prozreli su igru na globalnoj razini, kuže kretanja tajnih društava, elita. A mi smo svi tutleki koji pojma o životu nemamo.

Polako proljev dobivam od njih, dok me oni koji su nakon treće doze još uvijek u strahu od korone i čekaju četvrtu, a ne shvaćaju da liječnik koji im treba nije epidemiolog nego psihijatar – zabavljaju. Skoro koliko i Q ekipa, vječito u lovu na neki idući datum nakon kojega ništa neće biti isto.

Ukratko:

– više ne otvaram linkove u kojima je “istina”, jer tko do sada nije shvatio, ni neće;

– ne, ludilo neće stati iz jednog jednostavnog razloga: prevelika se lova vrti;

– mesija koji će nas vratiti u 2019. ne dolazi, dolaze samo oni koji žele (još jedan) mandat;

– vjerovati da će sustav koji je ovo zakuhao to i riješiti je daleko iznad naivnosti, idiotizam.

Krajnje je vrijeme da počnemo razgovarati o alternativnim sustavima: ekonomskom, obrazovnom, zdravstvenom, energetskom. O održivim načinima života, uzgoju, razmjeni dobara i vještina, životu u zajednicama. Komunalnom načinu života. Plemenskom, ako treba.

Nedavno sam počeo razmišljati o projektu kroz koji bih dio našeg imanja prenamijenio za potrebu edukacija, radionica, programa za ljude koji su svjesni da je njihov trenutni način života iz ovih ili onih razloga – neodrživ.

Sada se pitam: je li to dovoljno u feudalnoj prčiji gdje je posjedovanje jaja praktički terorizam? Možda ideju treba proširiti? Trenutno oko kuće posjedujem 50.000 kvadrata zemlje i još toliko se može kupiti. Imanje je izolirano na povišenoj poziciji, a na 30-45 minuta od Koprivnice, Bjelovara, Varaždina i Zagreba.

Poznajem dovoljno profesora koji su protiv ovog ludila za otvoriti školu i dovoljno liječnika za otvoriti dom zdravlja. Među nama ima i uzgajivača, mehaničara, građevinaca, inženjera…

Sve što nam treba su montažne kućice / kontejneri i odluka da se više ne želimo grebati za milostinju sustava koji na nama paratizira. Jaja za obranu imamo.

Zašto ne bismo stvorili svoj mini sustav, odvojen od truleži partija, stožera i dnovinara? Možda ne potpuno, ali dovoljno da o njima ne ovisimo. Samo razmišljam naglas…

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp