Novi problemi za Đokovića – prema novim pravilima ne može nastupiti niti na Roland Garrosu

Novi problemi za Đokovića – prema novim pravilima ne može nastupiti niti na Roland Garrosu

Francuski L’Equipe objavio je kako Novak Đoković neće moći nastupiti na Roland Garrosu ako se u međuvremenu ne cijepi protiv korona virusa. Francuski je parlament, naime, nedavno donio zakon o obveznom cijepljenju za sve sportaše koji se žele natjecati u toj zemlji. Što će Novak odlučiti, s obzirom na njegove stavove o cijepljenju, nije za sada poznato, ali malo je vjerojatno da će se cijepiti.  

Podsjetimo, nakon što je francuski parlament nedavno donio zakon o obveznom cijepljenu za sve sportaše koji će se ove godine natjecati u toj zemlji, mediji su objavili i izuzeće koje se odnosi na one koji su preboljeli Covid u posljednjih šest mjeseci.

Tako je nakon početnog šoka to bila dobra vijest za Đokovića, a najnovija objava L’Equipea donosi novi preokret. Od 15. veljače na snagu stupa novo pravilo po kojem izuzeće za preboljenje Covida ne vrijedi više šest već samo četiri mjeseca, što u prijevodu znači da Đokoviću izuzeće vrijedi do 16. travnja, a Roland Garros je u svibnju.

Kakve će odluke donijeti Novak Đoković? Sve u svemu, on sad ima nekoliko opcija. Najpovoljnije bi bilo da se pravila promijene i da popuste restrikcije što bi mu omogućilo nastup na turniru. S trenutnim pravilima, njemu bi bilo najlakše da se cijepi, ali to se gotovo sigurno neće dogoditi zbog njegovih poznatih stavova o nametnutom cijepljenju. A, postoji i mogućnost pozitivnog PCR testa na temelju kojeg bi mogao dobiti novo izuzeće u trajanju od 4 mjeseca.

Kao što se iz priloženog može vidjeti, Covid restrikcije svima zagorčavaju živote na ovaj ili onaj način, sprječavajući ljude da žive normalnim životom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp