Zoran Milanović – Ako SZO smatra da nismo dovoljno procijepljeni, to je njihov problem i neka nas onda ograde žicom

Zoran Milanović – Ako SZO smatra da nismo dovoljno procijepljeni, to je njihov problem i neka nas onda ograde žicom

Procijepljenost protiv Covida u Hrvatskoj još je uvijek niža od europskog prosjeka. Stavovi o procijepljenosti naših građana variraju. A, poznato je da Predsjednik RH Zoran Milanović ima svoje stavove o tome. Evo što je Zoran Milanović izjavio na tiskovnoj konferenciji u trenutku kada je Hrvatska na 50% procijepljenosti:

„Ma, baš me briga, dovoljno smo procijepljeni i svi to znaju. Dakle, nećemo ići više od 50 posto. Neka nas onda ograde žicom, što neće učiniti. Dakle, mi smo dovoljno procijepljeni jer su oni dovoljno procijepljeni. Dakle, iz njihove perspektive, mi smo dovoljno procijepljeni. Naprosto, nema šanse da ugrozimo te ljude. Dakle, ako je cilj, a moramo znati koji je cilj ovog mahnitanja, ako je cilj potpuno iskorijeniti virus, onda imamo cilj, a ja nisam čuo da je to cilj. Ako mi netko kaže da je to cilj, ja ću reć’ da je to van pameti, to je nemoguće.

Cijepi se, pa se cijepi još jednom… Želimo iskorijeniti Covid? To je nemoguće. Ja svaki dan počnem sa CNN-om i tih par kanala, pa se pitam jesam li ja normalan ili su oni poludjeli? Dakle, to sijanje panike, a to rade od početka i nisu jedini i… šteta. Naprosto, nema apsolutne sigurnosti, nema života bez rizika, bez mogućnosti da se razboliš, ljudi pobolijevaju od tisuću drugih ozbiljnijih stvari i dok se to događa mi pričamo o Covidu  već godinu i pol dana. Ajde, godinu dana, razumijem, u redu, opravdavam, bio sam za to. Od Nove godine, ja slušam samo gluposti.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp