Bill Gates najavio – Poslije Covida čekaju nas nove pandemije i nova cjepiva


Krajem prošle je godine Bill Gates u svojoj vizionarski nastrojenoj prezentaciji naše borbe s budućim pandemijama izjavio kako će naša borba s budućim pandemijama uključivati i nova cjepiva koja će biti proizvedena i najvećom brzinom distribuirana po cijelom svijetu po konkurentnim cijenama. Zar smo sumnjali?

„Svi bismo se mi željeli vratiti u ono vrijeme kako su stvari bile prije Covid-a. Ali postoji jedno područje za koje se nadam da se u njega više nikada nećemo vratiti: naša pomirba s pandemijama.

Možemo izbjeći izbijanje zaraznih bolesti i biti korak ispred njih. Vjerujem da do sljedeće pandemije možemo imati ono što ja zovem dijagnostičke platforme za mega testiranje. Mogu se vrlo brzo razviti i distribuirati, koštaju vrlo malo i testiraju 20% cjelokupne populacije svaki tjedan.

Također želimo sljedeći put tretmane dobiti daleko brže. Jedno od najperspektivnijih su monoklonska antitijela. Ova proizvedena antitijela hvataju virus i onemogućuju ga, baš kao i vaš imunološki sustav i mogu smanjiti stopu smrtnosti za čak 80%.

Također mislim da ćemo brzo razviti nova cjepiva, velikim dijelom zahvaljujući ovoj novoj platformi mRNA. mRNA će se brže razvijati, lakše pohranjivati ​​i cijena će im biti niža.

To je veliki napredak. Kako bismo brzo zaustavili buduću pandemiju, moramo moći uočiti izbijanje bolesti čim se dogodi bilo gdje u svijetu.

A za to je potreban globalni sustav upozorenja. Ako se pokaže da postoji neki novi infektivni patogen, onda nam je potrebna skupina ljudi koji reagiraju na zarazne bolesti, da krenu u akciju.

Razmišljajte o njima kao o vatrogascima pandemije. Iskoristit će svoju logistiku, iskoristiti svoju sposobnost da brzo izgrade kapacitet. Oni će ići gdje god nastane problem.

Zaustavljanje sljedeće pandemije zahtijevat će velika ulaganja. Ali mislim da je ovo najbolja polica osiguranja koju svijet može kupiti. Više o tome možete pročitati u našem godišnjem pismu.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp