Kanye West koji je cjepivo nazvao žigom zvijeri, neće moći na australsku turneju u ožujku ukoliko ne bude potpuno cijepljen

Kanye West koji je cjepivo nazvao žigom zvijeri, neće moći na australsku turneju u ožujku ukoliko ne bude potpuno cijepljen

Australski premijer Scott Morrison upozorio je hip-hop glazbenika Kanye Westa da se mora cijepiti protiv Covida za svoju australsku turneju koju je Kanye planirao u ožujku. Kanye West je u intervjuu na društvenim mrežama rekao da je primio jednu dozu cjepiva, no poznato je i to da je za poslovni časopis Forbes cijepljenje nazvao „žigom zvijeri“.

S obzirom da ista pravila vrijede za sve, hip-hop umjetnik Kanye West morat će biti potpuno cijepljen ukoliko želi održavati koncerte po Australiji, rekao je u subotu Scott Morrison, nakon što su mediji objavili da je izvođač planirao australsku turneju u ožujku.

Ovo upozorenje dolazi samo dva tjedna nakon što su nade teniskog prvaka Novaka Đokovića za naslov Australian Opena propale kada je sud potvrdio vladinu odluku da mu ukine vizu zbog pravila Covid-19 i njegovog necijepljenog statusa.

“Pravila su takva da morate biti potpuno cijepljeni”, rekao je Morrison na konferenciji za novinare u subotu. „Ona se odnose jednako na sve, kao što su ljudi nedavno vidjeli. Nije važno tko ste, to su pravila. Pridržavajte se pravila – i možete doći. Ne poštujete li pravila, ne možete doći.“

Morrisonove su primjedbe uslijedile nakon izvješća objavljenog u petak u Sydney Morning Heraldu, pozivajući se na izvore iz industrije, u kojem se navodi da West planira u ožujku održavati koncerte na stadionima diljem Australije.

Predstavnici Westa, koji je u srpnju objavio svoj posljednji album Donda, nisu odmah bili dostupni za komentar.

Status procijepljenosti Westa, američkog predsjedničkog kandidata iz 2020. godine koji je osvojio manje od 60.000 glasova, za sada nije poznat.

U intervjuu na društvenim mrežama 2021. godine rekao je kako je primio jednu dozu cjepiva, no u intervjuu za poslovni časopis Forbes 2020. godine nazvao je cijepljenje “žigom zvijeri”.

Kanye je tada izjavio: „Kada kažu da ćemo sanirati Covid cjepivom, vrlo sam oprezan. To je žig zvijeri. Žele ugraditi čipove u nas. Oni žele učiniti svašta, kako bismo došli tamo gdje ne možemo više prijeći vrata raja.“

Australija, jedna od nacija s najvećom procijepljenošću protiv Covid-a-19, borila se s eksplozivnim valom infekcija u posljednjih mjesec dana potaknuta varijantom Omicron koja se brzo širi, s oko 2 milijuna zabilježenih slučajeva. Do tada je imala samo 400.000 slučajeva otkako ju je pandemija prvi put pogodila prije gotovo dvije godine.

Izvor: The Guardian

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp