Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije poručuje: Omicron nije zadnji, uskoro očekujte nove sojeve


Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus, u svom se kratkom obraćanju osvrnuo na Omicron varijantu Corona virusa, poručivši ljudima da se ne vesele unaprijed, jer uskoro mogu očekivati dolazak novih virusnih sojeva. Pa da, zašto bismo se veselili kraju Covida kao takvog, kraju pandemije kao takve i kraju Omicrona, kada se možemo veseliti novim počecima, novim sojevima virusa, novim cjepivima i novim lažima kojima ćemo biti velikodušno zasipani, u to ne trebamo uopće sumnjati.

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

„Opasno je pretpostaviti da će Omicron biti posljednja varijanta virusa, ili da smo u završnoj igri. Naprotiv, globalno gledano, uvjeti su idealni za pojavu novih varijanti“.

Dakle, ako smo slučajno pomislili da se bliži kraj novom normalnom kojega više nećemo niti stavljati pod navodnike, jer za to nema potrebe, prevarili smo se. Ako se netko kojim slučajem zabrinuo zbog skorog kraja pandemije, neka ne brine, jer ovom ludilu ne nazire se kraj.

Tedros je zato svima onima koji se brinu da bi ovoj priči mogao doći kraj, htio poručiti da se ne brinu, jer bit će tu novih varijanti virusa na naše sveopće veselje. Malo smo ironični, ali tko ne bi bio? Zar je sloboda govora i izražavanja otišla toliko daleko, da više ne smijemo izraziti niti svoje mišljenje, svoje ogorčenje, svoj sarkazam?

Ova njegova izjava je čisti marketing. Kada zdravstvena elita osmisli naziv nekom novom mutiranom soju virusa koji je upravo stigao i kod nas, to me neodoljivo podsjeća na stizanje novog proizvoda na tržište, a najprije mi na pamet padne jedna stara reklama koje će se mnogi ljudi sjetiti; Vožd je stigao.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp