Anthony Fauci – Osobno sam išao na Sjeverni pol i cijepio Djeda Mraza

Anthony Fauci – Osobno sam išao na Sjeverni pol i cijepio Djeda Mraza

Uvijek kada su djeca u pitanju, moramo se upitati – koliko je prihvatljivo koristiti ih u kampanjama, pogotovo kada se radi o osjetljivim temama kao što je zdravlje. Nitko ne razmišlja kako je tijekom ove pandemije malodobnoj djeci koja su konstantno izložena panici i strahu putem medija koji izvještavaju o opasnom virusu. To se vrlo zorno moglo vidjeti i u jednom nesvakidašnjem prilogu na CNN-u iz 2020. godine koji prikazuje nevina dječja razmišljanja koji svojom dječjom logikom uoči Božića brinu zbog toga što misle kako će korona virus spriječiti dolazak Djeda Božićnjaka u njihove domove s darovima.

Do Božića je svega nekoliko dana, djeca diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju da im Djed Božićnjak uruči darove, a mnogi od njih su zabrinuti zbog pandemije, bojeći se da pandemija ne spriječi dolazak Djedice kojega toliko željno iščekuju. Međutim, dr. Anthony Fauci, najviši službenik za zarazne bolesti u Sjedinjenim Državama, koji je bio gost u spomenutoj emisiji, uvjeravao je djecu da će im božićni darovi biti uručeni jer je on osobno cijepio Djeda Božićnjaka. “Pobrinuo sam se za to umjesto vas. Jer sam znao da ćete biti zabrinuti.”, rekao je Fauci u intervjuu za CNN odgovarajući na pitanja djece o Djedu Mrazu.

U emisiji se pojavljuje troje djece koji svaki na svoj način izražavaju svoju zabrinutost zbog Djeda Božićnjaka.

Lucy (8) San Rafael, California: „Kako se Djed Božićnjak cijepio? I, je li sada sigurno za njega da dođe u našu kuću?“

Connor (9) Mount Holly, New Jersey (gluhonijemi dječak): Je li Djed Božićnjak siguran s našim poklonima, hoće li nam moći donijeti naše poklone dok se Covid-19 širi posvuda? Kako će on to izvesti?

Paxton (6) Geneva, Illinois: „Hoće li me Djed Božićnjak moći posjetiti unatoč sezoni korona virusa? Što ako ne može prići ničijoj kući, niti svom sobu?“

Fauci: „Moram vam reći da sam se pobrinuo za to zbog vas. Znao sam da ćete svi biti zabrinuti. I, što sam nedavno učinio? Otputovao sam gore na Sjeverni pol i osobno sam cijepio Djeda Božićnjaka. Izmjerio sam razinu njegova imuniteta i spreman je za akciju. Može se spustiti niz dimnjak, može vam ostaviti darove i nemate se zbog čega brinuti. Djed Božićnjak je spreman za akciju.“

Voditelj CNN-a se nadovezuje: „Doktore Fauci, upravo ste usrećili brojnu djecu diljem svijeta.“

Eto, koliko su daleko moćnici spremni ići kada su čak spremni djecu uvjeravati kako su oni osobno cijepili Djeda Mraza. Njima nitko neće reći da su nešto lažno ustvrdili. Kao što to neće reći moćnim medijima. Jer, ako ćemo biti iskreni – Fauci nije išao na Sjeverni pol cijepiti Djeda Mraza, dakle radi se o širenju dezinformacija i obmanjivanju malodobne djece. Ako ćemo već o činjenicama, zar ne?

No, moćnicima je sve dozvoljeno, pa tako i javno lagati i obmanjivati javnost, pa još k tome i malu djecu. Znam, u njegovu će obranu netko reći kako je to način na koji se razgovara s djecom koja vjeruju u Djeda Mraza. Ipak. Nismo baš sigurni. Ovakvo što se rijetko viđa. I vrijedi biti upamćeno. Kao školski primjer sprege politike, medija i farmaceutske industrije te kao rijedak primjer manipulativne propagande na najnižoj mogućoj razini, poglavito s kognitivno-psihološkog i pedagoškog aspekta.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp