Masovno testiranje djece koštati će porezne obveznike 100 milijuna kuna mjesečno

Masovno testiranje djece koštati će porezne obveznike 100 milijuna kuna mjesečno

Masovno testiranje djece izuzetno mnogo koštati će hrvatske porezne obveznike. Prvo je najavljeno da će trošak biti 70 milijuna no sada se spominje brojka od čak 100 milijuna kuna mjesečno,

Ovdje se isključivo radi o otimačini državnog novca, koji ide u privatne džepove pandemijske industrije. Ako u Stožeru postoji zrno mudrosti i razuma, istoga trena bi trebali odustati od nedavno donesene mjere koja je ovoga tjedna stupila na snagu.

Kako se i ranije uspostavilo da je bilo izuzetno pogrešno i nadasve štetno za proračun nabavljati velike količine cjepiva za djecu, jer roditelji jednostavno neće i ne žele cijepiti svoju djecu, tako i ovaj put treba na vrijeme upozoriti na problematičnost mjere masovnog testiranja djece.

Ako se već tih 100 milijuna kuna mjesečno želi utrošiti na školstvo, oni bi se mogli utrošiti na neke druge potrebe kao što su:

– Povećanje plaća prosvjetnih djelatnika

– Osiguravanje besplatnih udžbenika svoj djeci

– Osiguravanje besplatnog prijevoza

– Osiguravanje besplatnog obroka

– Osiguravanje potrepština i potrošnog materijala za nastavu itd. itd.

Ovaj mjesečni iznos svakako se može i mora znatno kvalitetnije i bolje utrošiti, no poznavajući našu Vladu, do toga zasigurno neće doći, već će ponovno novac poreznih obveznika završiti u džepovima onih koji ga ionako već imaju i više nego dovoljno.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp