Trst – Prosvjednici upali u poštu bez propusnica, direktor zatvorio poštu, intervenirala i policija


Danas poslijepodne u Trstu održan je prosvjed zbog stupanja na snagu novih mjera za korištenje zelene propusnice. Oko 40 aktivista koji su se protivili cjepivu pojavilo se u uredima Središnje pošte tražeći da mogu pristupiti šalterima i obaviti što žele, ali su odbili pokazati zelenu propusnicu. Kako su prosvjedi eskalirali, ravnatelj je odlučio odmah zatvoriti ured. Intervenirala je i policija.

Prosvjednici su tražili mogućnost slanja preporučene pošte: na ulazu nisu naišli na provjere i mogli su prići zaposlenicima. Tada su od njih zatražili zelenu potvrdu, a kako je nisu mogli pokazati, spriječeni su u korištenju poštanskih usluga. Potom su zatražili razgovor s ravnateljem koji je, kako ne bi došlo do ozbiljnijih sukoba odlučio zatvoriti urede.

Kako se doznaje, prosvjednici nisu ometali ostale korisnike u korištenju poštanskih usluga. Policajci, koji su intervenirali na zahtjev osoblja, identificirali su sve prosvjednike unutar ureda. Policija će razmotriti hoće li ih optužiti za kazneno djelo prekida javne službe. S druge strane, čini se izvjesnim da će biti prijavljeni zbog neovlaštenih demonstracija jer su nakon izlaska iz pošte krenuli prema drugoj pošti uzvikujući parole.

U Trstu je inače vrlo aktivan pokret No vax i No Green Pass, koji je na prošlim izborima čak uspio predstaviti i vlastitog kandidata za gradonačelnika. Trst je donedavno bio jedan od gradova u Italiji s najnižim postotkom cijepljenih ljudi, a ujedno i s najvećom incidencijom slučajeva Covida. Trst je poznat po prosvjedima, pa je nedavno također u Trstu bilo burno kada su lučki radnici prosvjedovali zbog diskriminatornih Covid mjera.

Izvor: Corriere della sera

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp