Australija slijedi put Kine i uvodi popularnu „Dozvolu za život“ koja osobi u bilo kojem trenutku može biti oduzeta


U Australiji se po ugledu na Kinu priprema zakon o digitalnom identitetu ljudi. Njegova namjena je ta da se čovjeka u slučaju neposluha spram vlasti, automatski isključi iz društva i trenutno zatvori njegov bankovni račun – u prijevodu, oduzme mu se njegova dozvola za život.

„Budimo iskreni, takozvani račun o pouzdanom digitalnom identitetu predstavlja ogromnu prekretnicu u povijesti Australije. Mi stojimo na granici između budućnosti i slobodnog osobnog poduzeća, i doba digitalnog nadzora.

Ako se ništa ne učini da se ovaj zakon zaustavi, Vlada će imati upliv usred svake interakcije koju Australci imaju između sebe i općenito s drugim ljudima u svijetu. I to će postići na jednaki način na koji to čini i Kina. A to je stvaranje digitalnog identiteta koji čini centralni dio nečijeg života.

Danas se slobodno to može nazvati „Dozvola za život“. Jer ono što je počelo s pračenjem kontakata zaraženih Covid virusom, pa nakon toga se nastavilo s Covid potvrdama i QR provjeravam. Uskoro će biti formalizirano neizbježnim digitalnim identitetom.

To označava potpuni kraj privatnosti potrošača, kraj bilo kakve osobne privatnosti i početak digitalnog doba Velikog brata, koje će tretirati građane Australije kao proizvode a ne kao slobodna ljudska bića.

Australska Vlada namjerava napraviti digitalni zapis o svakom Australcu koji će se dijeliti i koristiti u službi provjere i kontrole naše medicinske povijesti, naše preferencije kod kupovine, provjere s kime se družimo, da li su naši izbori zaista takozvani „zeleni“.

Zatim socijalno osiguranje, boračke usluge, putni kartoni, pregled web stranica, status zaposlenja i komentari na društvenim mrežama. Sve to biti će zabilježeno  i dostupno svakoj velikoj korporaciji koja može platiti pristup vašim podacima.

Sve ovo orkestrirano je od strane federalne liberalne Vlade koja to ponosno ali iskrivljeno naziva „Digitalni identitet usmjeren ka čovjeku“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp