Francuski odvjetnik tuži Pfizer zbog trinaestogodišnjeg tinejdžera koji je oslijepio nekoliko dana nakon prve doze cjepiva

Francuski odvjetnik tuži Pfizer zbog trinaestogodišnjeg tinejdžera koji je oslijepio nekoliko dana nakon prve doze cjepiva

Francuski odvjetnik Eric Lanzarone podignuo je tužbu protiv Pfizera nakon što je 13-godišnji tinejdžer oslijepio nekoliko dana nakon primanja prve doze njihovog cjepiva. Također je kritizirao klauzulu između Pfizera i francuske Vlade, po kojoj se ova kompanija izvlači od bilo kakve odgovornosti o možebitnim posljedicama u Francuskoj.

Nekoliko dana za redom Eric Lanzarone iz Marseillea u više se navrata pojavljivao u francuskim medijima govoreći o slučaju jednog od svojih klijenata. Trinaestogodišnji dječak je, kako se navodi, pretrpio ozbiljnu nuspojavu nakon Pfizerova cjepiva protiv Covida-19.

Na zahtjev televizijske kuće France 3. 29. sijećnja, Lanzarone je izjavio kako ga je „zajedno s pariškim kolegom pozvala obitelj čije je dijete izgubilo 90 posto vida, svega pet dana nakon cijepljenja“.

Dodao je:

„Da bismo zastupali našeg klijenta, morali smo kontaktirati proizvođača cjepiva, koji je u ovom slučaju Pfizer.“

Nadalje, Lanzarone je izjavio da je na službenim stranicama Europske komisije pronašao klauzulu „koja Pfizer učinkovito oslobađa svake odgovornosti u slučaju pojave potencijalnih nuspojava“.

On smatra da je tu klauzulu nametnuo sam Pfizerr, koji bez te klauzule apsolutno ne bi potpisao ugovor s Francuskom i drugim zemljama članicama“.

Zatim nastavlja: „Koliko znam, ova klauzula uključena je u sve ostale ugovore potpisane između Pfizera i drugih europskih zemalja“.

Pitanje koje se sada postavlja, jest: „Tko će nadoknaditi štetu djetetu?“.

Eric Lanzarone rekao je za francuske medije da će se proces odugovlačiti godinama. Njegov klijent, mladi tinejdžer, ne može čekati 10 godina da se slučaj napokon okonča. Nakon cijepljenja postao je teški invalid i njegova kuća nije prilagođena novim okolnostima. Također, tinejdžer trenutno ne ide u školu. Na kraju je procijenio da bi se odšteta trebala kretati između šest i sedam milijuna eura.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp