Alain Sauvaire – Čovjek koji se usudio tužiti Macrona za zločine protiv čovječnosti

Alain Sauvaire – Čovjek koji se usudio tužiti Macrona za zločine protiv čovječnosti

Alain Sauvaire, 69-godišnji umirovljenik, želio je izraziti svoje protivljenje zdravstvenoj politici koju već dvije godine pod egidom borbe protiv Covid-a-19 provodi francuski predsjednik Emmanuel Macron. On je, naime, podnio tri tužbe protiv šefa države, uključujući i jednu za „zločine protiv čovječnosti“. Iako je znao da će njegove tužbe biti odbijene, nije želio odustati. Želi da ga se poštuje kao građanina, usprkos činjenici da se ne želi cijepiti jer sumnja u cjepivo koje je napravljeno vrlo brzo od početka pandemije, piše ladepeche.fr.

U luci Larros, u Gujan-Mestras (Gironde), Alain Sauvaire žali što ne može više sjediti u svom omiljenom bistrou. „Nećemo ići na kavu jer će me na ulazu tražiti propusnicu“, komentirao je s prijateljima. Od 24. siječnja propusnica mu je zabranila pristup brojnim omiljenim mjestima. Unatoč toj uskraćenosti, on nastavlja šetati lukom, ali priznaje da mu je sve to vrlo bolno, jer  je prisiljen odreći se nekih njemu dragih navika.  

Zato je Alain Sauvaire odlučio podnijeti prvu tužbu za „klevetu“ i „javne pretnje“. ,,Iznerviralo me to što je necijepljenim građanima rečeno da će se smatrati nedržavljanima ukoliko se ne cijepe. Međutim, ako Emmanuel Macron uspije iznervirati nas, mogu i ja njega“, izjavio je ovaj nekadašnji vlasnik salona automobila i motocikala na jugoistoku Francuske.

Druga tužba podnijeta je pod kvalifikacijom „izazivanje mržnje“. „Volim svoju zemlju i ne želim da jednog dana imamo demonstracije necijepljenih protiv cijepljenih koje prerastaju u sukobe. Oni prave probleme u obiteljima. Oni dijele narod“, kaže on. Međutim, usprkos svojoj ljutnji, on osuđuje nedavno nasilje počinjeno nad izabranikom vladajuće većine. „Nasilje nad poslanicima LREM-a ne vodi nikuda. Oni se prepuštaju narodnoj osvetoljubivosti, što nije normalno. Ali podsjetio bih da je njihov vođa Emmanuel Macron – vatrogasac palikuća“, upozorava ovaj umirovljenik.

Konačno, njegova treća tužba usmjerena je na šefa države za „zločine protiv čovječnosti“. Necijepljen, Alain Sauvaire sebe ne smatra antivakserom. „Ja nikome ništa ne namećem“, kaže on. Ako se protivi propusnici, to je zato što kaže da „sumnja“ u cjepivo protiv Covida-19 zbog „brzine kojom su ga proizveli“, unatoč garancijama koje su dale vlasti.

Žandarmerija je zabilježila tri tužbe, a Alain Sauvaire je saznao kako su dvije već odbijene. „Nisam naivan, jako dobro znam da će sve moje tužbe biti odbijene jer predsjednik Republike ima imunitet“, rekao je Alain. ,,Ali s mojih 69 godina, ne bojim se ničega. Samo želim da me poštuju“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp