Dok Bijela kuća svim silama radi na uništenju Joe Rogana i njegova podcasta, poruke podrške stižu mu iz cijelog svijeta

Dok Bijela kuća svim silama radi na uništenju Joe Rogana i njegova podcasta, poruke podrške stižu mu iz cijelog svijeta

Dok Vlada SAD-a na čelu s Joe Bidenom svim silama pokušava uništiti jednog od najpoznatijih podcast voditelja, i to samo zato što je iznio svoje mišljenje o cjepivu i spomenuo pravo na slobodan izbor. on sa druge strane dobiva sve veću podršku u svijetu. A jedan od onih koji su ga javno podržali je i brazilski predsjednik Jair Bolsonaro

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro i predsjednik El Salvadora Nayib Bukele ovog su tjedna stali u obranu američkog podcast voditelja Joea Rogana nakon što su kritičari, uključujući Bijelu kuću, naredili Spotify-u da cenzurira njegovu emisiju.


Kampanja koja je pokušala cenzrirati Roganovu Spotify emisiju nakon što je izrazio skepticizam u vezi s cjepivima protiv Covid-19 za mlade i ugostio nekoliko doktora skeptika u vezi s cjepivima, pojačana je u utorak poslije  tiskovne konferencije na kojoj je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla da Spotify može učiniti znatno više kako bi se suzbio govor koji je u suprotnosti s nacionalnim planom vezanim za Covid-19.


Njenu izjavu osudili su aktivisti za slobodu govora u SAD-u, koji su tvrdili da je neustavna i da se svodi na pritisak države na privatnu kompaniju sa svrhom cenzuriranja svih onih koji se ne slažu sa njihovim mjerama..

Dvojica svetskih lidera brazilski predsjednik Bolsonaro i salvadorski predsjednik Bukele također su stali u obranu Roganovog prava na slobodu govora.

Njihove izjave donosimo u cijelosti:

Joe Rogan branio je svoju odluku i pravo da ugosti goste koji kritiziraju svjetski odgovor na Covid-19.rekavši “Ovi ljudi su vrlo vjerodostojni, vrlo inteligentni, vrlo uspješni, i imaju mišljenje koje se razlikuje od mainstream narativa. Htio sam da čuti to njihovo mišljenje i. ugostio sam ih”, objasnio je u videu koji je dobio preko 1,2 milijuna lajkova, tvrdeći da je on “samo osoba koja sjedi i razgovara s ljudima”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp