Koga to točno Ursula von der Leyen ima namjeru cijepiti s 4,6 milijardi doza cjepiva?

Koga to točno Ursula von der Leyen ima namjeru cijepiti s 4,6 milijardi doza cjepiva?

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica 3. veljače ove godine u Saboru je govorio o aktualnim temama cijepljenja djece, zabrinutim roditeljima i aferama koje potresaju Europsku komisiju. Dotaknuo se i represivnih mjera u Kanadi te se također upitao što je to točno Ursula von der Leyen u ime svih nas dogovarala s Pfizerom?

Na početku svog govora u Saboru Stjepo Bartulica je spomenuo stanje u Kanadi i kako je kanadski premijer Trudeau na nepoznatoj lokaciji. Navodi da se jasno primjećuje kako je običnim ljudima već pomalo dosta svega i da s punim pravom diljem svijeta ustaju protiv nametnutih im mjera. Prisjetimo se, Bartulica je više puta do sada izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da naša vlada nije krenula prema rigoroznijim mjerama kao u Austriji i Njemačkoj, jer ne moraju nam te dvije zemlje biti uzor u svemu, a pogotovo ne sada kada su uvele ovako stroge mjere. Na kraju krajeva, postoje i druge strane svijeta na koje se možemo ugledati. Ne postoji samo zapad. Zašto se ne bismo ugledali na sjever gdje zemlje ukidaju sve mjere koje su ljude sprječavale u normalnom životu.

Bartulica ističe kako je u posljednjih tjedana prima brojne pozive od strane zabrinutih roditelja u vezi njihove djece i nesuglasica o novom programu cijepljenja o kojima stručnjaci pričaju. Rekao je kako se pričanjem o tome samo uznemiruje građane, umjesto da ih se smiruje, misleći pritom na Krunoslava Capaka i njegovo pričanje o preporuci testiranja djece jednom ili više puta tjedno.

Bartulica je citirao Capaka koji je izjavio kako ne postoji istraživanje o zdravstvenim posljedicama čestog testiranja na emocionalnom, psihičkom, i mentalnom planu razvoja djece. Bartulica je s punim pravom zabrinut zbog cijele situacije. Istaknuo je da su djeca najveće žrtve ove pandemije. Njihovo djetinjstvo i odrastanje obilježeni su nošenjem maski i raznim mjerama. Otuđeni su od svojih bližnjih, od svojih vršnjaka i ne možemo znati kakve će biti dugoročne posljedice svega toga, ali je sigurno da neće biti dobre.

Bartulica se zapitao zašto Hrvatska ne mijenja svoj pristup pandemiji.

Dotaknuo se i goruće SMS afere između Ursule von der Leyen i glavnog čelnika Pfizera Alberta Bourle. Radi se o svima nama i to nisu i ne mogu biti nevažne stvari. Napomenuo je kako se sada preispituje odnos i dopisivanje šefice Europske komisije Ursule von der Leyen i glavnog čovjeka Pfizera, što je istinu uvelika afera koja će mnogo toga otkriti.

„Navest ću još jednom podatak da je EU u ime svih nas naručila 4,6 milijardi doza cjepiva do 2023. godine. To je, uključujući djecu, 10 doza za svakog stanovnika EU. Koga oni misle cijepiti i s koliko doza?“, pitao se Bartulica u svom govoru.

„Nije slučajno da se vrše pritisci na predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen da objavi poruke koje je izmjenjivala sa šefom Pfizera. Ona to odbija učiniti. Već danima pratimo tu veliku aferu u Bruxellesu. Na koji način i što je točno ona, u ime svih nas, dogovarala s Pfizerom? To je jako bitno. Ne događa se sukob interesa samo u našoj zemlji. To se događa i na najvišim razinama EU. Članstvo u EU nas neće spasiti od toga“, naglasio je. Korupcije ima svugdje u svijetu, a što su dužnosnici i birokrati na višim pozicijama, to su  udaljeniji od ljudi i naroda te je samim time i njihova mogućnost zloupotrebe vlasti veća.

Svoj govor Bartulica zaključio je rekavši kako je stav Domovinskog pokreta zalaganje za slobodu izbora svakog čovjeka i pravo na objektivnu informaciju te je apelirao da se uđe u konstruktivni dijalog sa zabrinutim roditeljima.

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp