Kontroverzni pastor Greg Locke pozvao ljude na javno spaljivanje knjiga i borbu protiv masonskih vragova

Kontroverzni pastor Greg Locke pozvao ljude na javno spaljivanje knjiga i borbu protiv masonskih vragova

Kontroverzni pastor Greg Locke iz Tennesseeja organizirao je ritualno paljenje sotonističkih knjiga kako bi se, kaže, borio protiv demonskih utjecaja. Gomila okupljenih spaljivala je primjerke knjiga iz serijala Harry Potter i Sumrak, kao i brojnih drugih koje smatraju nepoželjnima. Ovaj nesvakidašnji obred prenosio se uživo na Facebooku. 

“Svjesni smo u što ulazimo. Donesite sve. Prestanite dozvoljavati da demoni ulaze u vaše domove. Čarobnjaštvo mora nestati.”, napisao je Locke u objavi na Facebooku koja je u međuvremenu uklonjena. Ipak, prijenos paljenja knjiga i propovijed koja je održana prije, kao i Lockeovo video obraćanje svojim pratiteljima prije ovog događaja još su uvijek na Facebooku. 

Lockeov ritual u predgrađu Nashvillea, Mt. Juliet, privukao je mnoge ljude, a sudionici su, između ostalih, bacali primjerke serijala Harry Potter i Twilight. Prije spaljivanja, Locke je u propovijedi rekao da se bori protiv “masonskih vragova”. “Ne petljam se s vješticama, ne petljam se s demonima, sve ću ih prozvati u ime Isusa Krista”, rekao je Locke. 

„Ako ne možete spaliti vješticu, možete barem spaliti njihove knjige.“ E, to je stav koji je usvojio kontroverzni pastor iz Tennesseeja koji je ovaj tjedan organizirao događaj spaljivanja knjiga o “vještičarenju”.

Članovi Global Vision Bible Church, predvođeni pastorom Gregom Lockeom, navijali su dok su bacali knjige poput ‘Harryja Pottera’ i ‘Sumraka’ u veliku lomaču. Događaj se prenosio uživo na Facebooku i prikupio stotine tisuća pregleda.

U vatrenoj propovijedi, Locke je uzviknuo da su okultni i demonski utjecaji krivi za bolesti društva i da predstavljaju ozbiljnu prijetnju kršćanstvu.

“Donesite sve svoje stvari o Harryju Potteru”, rekao je Locke svojoj kongregaciji. “Sve vaše knjige i filmove iz serijala Sumrak. Taj nered je pun čarolija, demonizma, mijenjanja oblika i okultizma. Ponesite tarot karte, Ouija ploče, iscjeljujuće kristale, kipove idola, knjige čarolija i sve ostalo što je povezano s okultnim. Mora ići.“

“Vaše vještičarenje mora pobjeći u ime Isusovo”, dodao je.

Braneći čin spaljivanja knjiga, Locke je rekao:

“Imamo ustavno i biblijsko pravo činiti ono što ćemo učiniti večeras. Imamo dozvolu za spaljivanje, ali čak i bez nje crkva ima vjersko pravo spaljivati ​​okultne materijale za koje smatraju da predstavljaju prijetnju njihovim vjerskim pravima i slobodama i sustavu uvjerenja.”

Američka knjižničarska udruga priopćila je da je nedavno doživjela “neviđeni” porast zahtjeva za zabranom knjiga – navode kako su ljudi 330 knjiga označili nepoželjnima samo u jesen prošle godine. Za usporedbu – takvih zahtjeva je bilo tek 156 u cijeloj 2020. godini.

Kakva je vaša reakcija na ovaj obred? Može li se spaljivanje knjiga opravdati na temelju vjerskih sloboda?

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp